avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mea pe teren proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mea pe teren proprietate comuna

Buna ziua. Am in proprietate impreuna cu cineva un teren (50% - 50%). Poate cineva sa imi spuna in ce conditii as putea sa construiesc pe acest teren iar constructia rezultata sa fie doar in proprietatea mea? Mentionez ca terenul nu se poate imparti din cauza geometriei locului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 10:21, 4 Martie 2008
Imposibil sa nu se poata imparit terenul!!! ...
Pentru a nu exista suspiciuni si pentru a fi sigur ca atunci cand ridicati constructia o veti face pe partea de teren care este a dvs. , este necesar sa faceti o actiune de iesire din indiviziune, inainte de a va apuca de constructia casei. Numai asa veti fi sigur ca, casa dvs. va fi ridicata chiar pe partea de teren care vi se cuvine.
Daca puteam face asta nu mai deschideam topicul. Casa dupa construire va intra automat in proprietatea ambilor detinatori de teren, dar sper sa gasesc o modalitate ca in final sa fiu doar eu proprietar pe casa. Partea buna este ca am tot suportul celuilalt proprietar. Dar nu stiu modalitatea de a face acest lucru.
Dar de unde vine "automat" asta?
Si ce va face sa credeti ca noi putem gasi modalitatea fara cunoastrea situatiei de fapt?
Daca toate problemele de proprietate ar fi atat de simple incat, expuse in trei randuri, sa primeasca o solutionare, ar bazai cunoscatorii pe langa noi ca mustele.
In primul rand trebuie stiut cat anume din "tot" suportul asta e dispus sa-l dea celalalt proprietar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
romascanu, moderator
Pai daca nu se intampla sa devina ambii detinatori de teren automat proprietari pe casa dupa construirea acesteia spuneti-mi dvs. cum ajung cei 2 sa devina proprietari pe casa.
Situatia "de fapt" cred ca am expus-o destul de clar si exact. Tot inseamna tot, mai putin sa-mi cedeze in proprietate partea lui de teren :D.
Cum adica cum ajung? Cu autorizatie de constructie pe numele amandurora, cu proces vebal de receptie, intabulare si tot tacamul? Dupa cum la fel de bine poate sa fie doar unul din ei pe baza conventiei dintre ei.

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Cine devine proprietarul unei case noi? msandrea msandrea Buna ziua! Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)