avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietatea asupra constructiei noi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietatea asupra constructiei noi

Daca autorizatia de construire pentru realizarea unui imobil se emite pe numele a trei persoane, dintre care doi sunt coproprietari ai terenului pe care se realizeaza constructia si care este in indiviziune, iar al treilea beneficiaza de drept de superficie in baza unui conventii autentice incheiata cu coproprietarii, in ce proportie le revine proprietatea asupra constructiei dupa finalizarea acesteia (realizarea constructiei fiind finantata de toti trei)?
Este imperios necesar ca anterior inceperii constructiei sa se incheie intre ei un act autentic prin care sa se stabileasca cotele parti de finantare si, implicit, si cele care care le vor reveni din constructie?
Intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei se poate face conform intelegerii din acest act autentic?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters193759, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:24, 18 Martie 2011
proprietari tabulari asupra terenului vor fi cei 2 coprop, iar proprietar tabular asupra constructiei va fi superficiarul, benefic conventiei dintre cei trei
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
-BCPI intabuleaza (in urma uni documentatii) ca proprietari pe constructie pe cei trei numiti in AC si in PV de receptie finala in cota nedefinita ( adica toti 3 in cota de 1/1- asa va aparea in CF)
-daca un alt act notarial/judecatoresc indica precis cotele parti atunci BCPI (biroul de cad si pub imobiliara) va nota si acel act cu alti 60ron ;)
- daca va hotarati sa faceti actul inainte sau dupa construire - trebuie sa consultati un notar (recomandarea mea este sa va ingrijiti de o cat mai "precisa" identificare a imobilului- casa pe care faceti actul, pentru a nu avea probleme cu acel act la inscrierea in CF)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unei constructii december december Nu este vorba de o situatie reala, sunt student, an 2, UBB si am o nelamurire cu privire la instrainarea unei constructii si forma actului de care este nevoie, ... (vezi toată discuția)
Cota teren coryna87 coryna87 In urma partajului am convenit cu fostul sot ca un teren dobandit pe perioada casatoriei sa imi revine mie in schimbul unei sulte, initial fiind proprietari ... (vezi toată discuția)