Daca autorizatia de construire pentru realizarea unui imobil se emite pe numele a trei persoane, dintre care doi sunt coproprietari ai terenului pe care se realizeaza constructia si care este in indiviziune, iar al treilea beneficiaza de drept de superficie in baza unui conventii autentice incheiata cu coproprietarii, in ce proportie le revine proprietatea asupra constructiei dupa finalizarea acesteia (realizarea constructiei fiind finantata de toti trei)?
Este imperios necesar ca anterior inceperii constructiei sa se incheie intre ei un act autentic prin care sa se stabileasca cotele parti de finantare si, implicit, si cele care care le vor reveni din constructie?
Intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei se poate face conform intelegerii din acest act autentic?
proprietari tabulari asupra terenului vor fi cei 2 coprop, iar proprietar tabular asupra constructiei va fi superficiarul, benefic conventiei dintre cei trei
-BCPI intabuleaza (in urma uni documentatii) ca proprietari pe constructie pe cei trei numiti in AC si in PV de receptie finala in cota nedefinita ( adica toti 3 in cota de 1/1- asa va aparea in CF)
-daca un alt act notarial/judecatoresc indica precis cotele parti atunci BCPI (biroul de cad si pub imobiliara) va nota si acel act cu alti 60ron ;)
- daca va hotarati sa faceti actul inainte sau dupa construire - trebuie sa consultati un notar (recomandarea mea este sa va ingrijiti de o cat mai "precisa" identificare a imobilului- casa pe care faceti actul, pentru a nu avea probleme cu acel act la inscrierea in CF)
Cota teren
coryna87
In urma partajului am convenit cu fostul sot ca un teren dobandit pe perioada casatoriei sa imi revine mie in schimbul unei sulte, initial fiind proprietari ... (vezi toată discuția)