avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota teren

In urma partajului am convenit cu fostul sot ca un teren dobandit pe perioada casatoriei sa imi revine mie in schimbul unei sulte, initial fiind proprietari ambii soti. Recent a sosit si incheierea de intabulare in care sunt mentionate urmatoarele aspecte:
1. Imobilul ...inscris in CF nr....avand proprietari: Filip Ramona, Popescu Dan in cota de 1/1 de sub.B.3
2. Se actualizeaza cartea funciara prin schimbarea numelui coproprietarului tabular din popescu Ramona in Filip ramona
3.se inscrie actul de lichidare a Regimului comunitatii Legale avand ca obiect stabilirea cotelor parti din imobil ce revin fiecarui coproprietar respective cota de 1/2 ptr fiecare asupra A.1 sub B
4. Se intabuleaza dreptul de proprietari cu titlu de drept partaj voluntar mod dobandire conventie in cota de 1/2 asupra A.1 in favoarea Filip Ramona, bun propriu, sub. B.6 din CF

Nelamurirea mea este de ce mie, Filip Ramona nu imi revine cota de 1/1 , ci cota de 1/2 daca in urma partajului am convenit ca terenul imi revine mie. Ce inseamna aceasta cota de 1/2? Nu sunt singurul proprietar al terenului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:05, 18 Septembrie 2019
Pai la partaj ati dobandit jumatatea sotului.
Cealalta jumatate o aveati deja, de cand ati cumparat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea asupra constructiei noi ContSters193759 ContSters193759 Daca autorizatia de construire pentru realizarea unui imobil se emite pe numele a trei persoane, dintre care doi sunt coproprietari ai terenului pe care se ... (vezi toată discuția)
Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 As avea si eu o intrebare. Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren. Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)