In urma partajului am convenit cu fostul sot ca un teren dobandit pe perioada casatoriei sa imi revine mie in schimbul unei sulte, initial fiind proprietari ambii soti. Recent a sosit si incheierea de intabulare in care sunt mentionate urmatoarele aspecte:
1. Imobilul ...inscris in CF nr....avand proprietari: Filip Ramona, Popescu Dan in cota de 1/1 de sub.B.3
2. Se actualizeaza cartea funciara prin schimbarea numelui coproprietarului tabular din popescu Ramona in Filip ramona
3.se inscrie actul de lichidare a Regimului comunitatii Legale avand ca obiect stabilirea cotelor parti din imobil ce revin fiecarui coproprietar respective cota de 1/2 ptr fiecare asupra A.1 sub B
4. Se intabuleaza dreptul de proprietari cu titlu de drept partaj voluntar mod dobandire conventie in cota de 1/2 asupra A.1 in favoarea Filip Ramona, bun propriu, sub. B.6 din CF
Nelamurirea mea este de ce mie, Filip Ramona nu imi revine cota de 1/1 , ci cota de 1/2 daca in urma partajului am convenit ca terenul imi revine mie. Ce inseamna aceasta cota de 1/2? Nu sunt singurul proprietar al terenului?
Multumesc anticipat!
Intrebare
alina240
As avea si eu o intrebare.
Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren.
Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)