avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata pe PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata pe PFA

Sunt salariat dar am si un PFA cu un obiect de activitate oarecare.Colaborand cu o asociatie, mi-a fost propusa plata prin acest PFA cu toate ca activitatea pe care am prestat-o nu are legatura cu aceea a PFA (activitatea mea prin acel PFA este aproape nula, cu toate acestea dau declaratii anuale la fisc, etc).Pot prelua banii din colaborare, bineinteles emitandu-le chitanta etc?
Ce ar trebui sa fac sa fiu in legalitate?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 17:16, 2 Martie 2008
Din cate am inteles colaborarea s-a facut intre dvs ca persoana fizica si asociatia respectiva si nu ca PFA.
In acest caz, asociatia pentru serviciile pe care i le-ati facut va intocmi o dispozitie de plata pe numele dvs ca persoana fizica - banuiesc ca intre dvs si asociatia a fost incheiat un contract de prestari servicii - si nu poate efectua plata prin PFA. #-o
Depinde pt ce activitati suntei autorizat ca PFA... Daca serviciile prestate pentru acea asociatie se pot incadra intr-una din aceste activitati, atunci faceti un contract si emiteti factura/chitanta.
Eu nu inteleg ??? (activitatea mea prin acel PFA este aproape nula, cu toate acestea dau declaratii anuale la fisc, etc).
Atata timp cat realizati venituri prin PFA sunteti obligat sa emiteti factura si chitanta in momentul incasarii sumei.
geco a scris:

Sunt salariat dar am si un PFA cu un obiect de activitate oarecare.Colaborand cu o asociatie, mi-a fost propusa plata prin acest PFA cu toate ca activitatea pe care am prestat-o nu are legatura cu aceea a PFA ....

Prin urmare, intrebarea era daca poate incasa sau nu prin PFA suma respectiva avand in vedere ca activitatea prestata nu se incadreaza in activitatile pentru care a fost autorizat ca PFA.
Nu se poate incasa suma respectiva, deoarece colaborarea a fost intre dvs ca prsoana fizica si asociatie.
geco a scris:

Sunt salariat dar am si un PFA cu un obiect de activitate oarecare.Colaborand cu o asociatie, mi-a fost propusa plata prin acest PFA cu toate ca activitatea pe care am prestat-o nu are legatura cu aceea a PFA (activitatea mea prin acel PFA este aproape nula, cu toate acestea dau declaratii anuale la fisc, etc).Pot prelua banii din colaborare, bineinteles emitandu-le chitanta etc?
Ce ar trebui sa fac sa fiu in legalitate?Multumesc anticipat.

Ca sa fiti in legalitate ( si in moralitate ) e bine sa considerati acel serviciu ca aport propriu benevol la acea asociatie, respectand pe viitor procedura contractuala legala.
Ordinea administrativa ca PFA este urmatoarea:
1. Contract bilateral cu obiectul contractului incadrat CAEN , drepturi si obligatii, semnat si stampilat, "tot tacâmul".
2. Indeplinirea obligaţiilor contractuale.
3. Facturare şi eliberare chitanta PFA

.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pârghii legale sa mai "scap" de impozitul pe venit ca salariat? Sebastian Tătăran Sebastian Tătăran Salutare. Mă întrebam dacă exista oarecum niste pârghii legale sa mai \"scap\" de impozitul pe venit ca salariat. Anume, daca îmi fac PFA pe domeniul pe ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii catre persoane fizice prest prest Buna ziua, o societate comerciala neplatitoare de TVA care efectueaza prestari servicii catre persoane fizice in baza unui contract,poate elibera doar ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)