avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Prestari servicii catre persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Prestari servicii catre persoane fizice

Buna ziua,
o societate comerciala neplatitoare de TVA care efectueaza prestari servicii catre persoane fizice in baza unui contract,poate elibera doar chitanta fara factura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 20:33, 10 Mai 2016
Trebuie sa aveti incheiat contract de prestari servicii intre firma dvs. si persoana fizica. Emiteti factura fiscala si chitanta. Tineti probabil evidenta contabila in partida simpla (sunteti PFA,II sau AF).
In loc de chitanta puteti incasa contravaloarea prestatiei dvs. prin ordin de plata, CEC, etc., dar emiterea facturii este obligatorie.
Nu,am specificat ca este SRL si efectueaza niste cursuri
Buna seara!
Vedeti ca, in mod normal (in caz ca nu stiati), legea prevede ca SRL poate primi bani de la persoane fizice doar prin transfer bancar sau cu factura si bon fiscal (casa de marcat). Sunt cateva exceptii, care pot incasa bani de la PF fara casa de marcat, dar nu stiu daca specificul d-voastra se incadreaza la aceste exceptii. Din cate stiam, pt SRL, incasarea banilor se poate face in baza unei facturi sau a unui bon fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)