avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vanzare cumparare

buna ziua ..as dori cateva informatii ..sunt casatorita de 4 ani cu un italian dar nu locuim impreuna , eu sunt in romania si sunt in divort care cred sa se finalizeze prin martie ...mama mea vrea sa mi faca act de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il are pe numele ei , si pentru terenul si casa de la tara care au fost a bunicii si alti mostenitori acolo nu mai sunt ..in cazul acesta daca mi face actele acum sotul italian are vreun drept , fiind in divort trebuie sa mai prezint la notar act de casatorie ..mentionez ca nu am purtat numele de familie a sotului ....? ..si ce acte ar fi necesare de prezentat la notar pt casa si terenul de la tara..multumesc
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 01:28, 27 Noiembrie 2010
Pana la pronuntarea hotararii definitive de divort, legal sunteti casatorita cu "italianul". In concluzie bunul achizitionat este bun comun...pana la proba contrara. Faceti eventual promisiune de vanzare, sau incercati sa preschimbati termenul la divort (fapt mai greu realizabil). Sau... asteptati pana in martie.
Consultati mai bine un avocat pentru a gasi o solutie cat mai buna.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
asteptati sa se pronunte divortul si apoi sa va faca mama dvs act de vanzare-cumparare. altfel sotul devine coproprietar.
multumesc pentru raspuns ..as dori sa mai intreb inca ceva in legatura cu pretul actelor la notar ..cam cat o sa trebuiasca sa platesc pentru tot , apartamentul are pana in 40 mp iar la tara vreo 3000mp iar casa e foarte veche ...multumesc
Pt 700mp cu contract de vanzare am platit 370 la notar pt suma de 1000lei+cartea funciara 650+certificat fiscal de la primarie 15lei+antecontract 60lei
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare donatie casa plus costuri andra_alexandra andra_alexandra As vrea sa stiu de ce acte am nevoie , ca mama mea sa treaca casa pe numele meu prin donatie, sau cum e mai simplu,dar si cat ma costa toata aceste ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)