avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA procesare in romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

procesare in romania

Buna seara,

Ma intereseaza sa aflu parerea celor care se pricep pe urmatorul subiect :

Exista o fabrica de placi de polistiren in Romania care doreste sa incheie un contract de procesare cu o firma din Bulgaria, in sensul in care firma bulgareasca asigura materia prima, fabrica romaneasca o proceseaza iar produsele finite, placile de polistiren pentru izolatii, proprietate a firmei bulgaresti, se vor vinde si pe piata din Romania.
Marfa vanduta in Romania de catre firma bulgara trebuie sa paraseasca teritoriul romanesc inainte de a fi comercializata aici?
Daca facturarea se face de catre firma bulgareasca catre un client roman si livrarea se face de la fabrica de aici, pretul de vanzare este purtator de TVA?

multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
dahole, utilizator
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 20:59, 26 Noiembrie 2010
marfa nu trebuie sa paraseasca teritoriul romaniei pentru a putea fi comercializata.
in cazul in care se vinde produsul finit direct din romania catre clienti din romania, atunci non-transferul materiei prime devine transfer asimiliat unei livrari intracomunitare, societatea din bulgaria trebuie sa se inregistreze in scopuri tva in romania, iar pretul de vanzare contine tva 24%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva la achizitii intracomunitare pfa ElenaDinescu ElenaDinescu Buna ziua, am si eu o speta cu un PFA si nu reusesc sa ma lamuresc :(. Un PFA neplatitor de TVA vrea sa faca regulat achizitii intracomunitare de materii ... (vezi toată discuția)
Import urmat de o livrare intacomunitata ellutza_me21 ellutza_me21 In conditiile in care S.C. \"X\" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are ... (vezi toată discuția)
Operatiuni intracomunitare arsh arsh buna ziua am o intrebare la care nu am gasit raspuns desi am intrebat si m-am informat o firma romaneasca care are dreptul sa faca operatiuni ... (vezi toată discuția)