avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA operatiuni intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

operatiuni intracomunitare

buna ziua
am o intrebare la care nu am gasit raspuns desi am intrebat si m-am informat
o firma romaneasca care are dreptul sa faca operatiuni intracomunitare poate sa cumpere marfa dintr-o tara din comunitate si sa o vanda tot in aceias tara fara a o mai transporta in romania dupa care sa o duca inapoi?
binenteles ambele tranzactii sa se faca fara tva
astept sa imi raspundeti
va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 20:40, 21 Septembrie 2011
Reformulati intrebarea va rog, nu am inteles ce priveste " sa o duca inapoi"
spre exemplu firma din romania cumpara din austria dar vrea sa o vanda tot in austria
cand cumpara plateste fara tva iar cand vinde ar trebui sa factureze tot fara tva
intrebarea mea era daca este legala o astfel de operatiune si daca este necesar ca marfa sa ajunga in romania iar apoi trimisa din nou catre firma cumparatoare din austria
pentru a beneficia de scutire de tva din partea furnizorului austriac, marfa trebuie sa paraseasca teritoriul austriei, iar firma din romania trebuie sa furnizeze un cod tva valid.
daca marfa nu paraseste austria, veti primi o factura cu tva, dupa care veti vinde fara tva catre cumparatorul din austria (locul livrarii fiind considerat austria, adica locul unde incepe transportul sau locul unde bunurile sunt puse la dispozitia clientului)
tva achitata in asutria o puteti cere la rambursare de la statul austriac.

a doua posibilitate ar fi sa va inregistrati in scopuri tva in austria, fie direct, fie prin reprezentant fiscal.
astfel toata situatia s-ar regla prin decontul de tva depus la organele fiscale de acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar doinalisandru doinalisandru O firma A din Ro cumpara de la o firma B din Austria. Firma fin Ro vinde unui client tot din Austria -C. Marfa pleaca de la B direct la C fara sa traca prin ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva- cum facturez? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Daca o firma este neplatitoare de TVA, si furnizeaza servicii si marfa firmelor din Romania dar si din strainatate, cum va factura serviciile ... (vezi toată discuția)
Tva pentru livrare indirecta marea britanie Nicolaiescu Nicolaiescu Buna ziua, Am o intrebare si voi fi recunoscator daca ma puteti ajuta. O companie din Romania cu numar TVA, cumpara marfa de la o companie cu numar TVA din ... (vezi toată discuția)