avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasarea unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasarea unui salariat

Unei persoane care este in incapacitate temporara de munca,de o luga perioada de timp, si care ocupa si o functie de conducere, i se mai poate prelungi perioada de detasare? In Codul Muncii nu se specifica nimic in acest sens, doar rezulta ca persoana detasata este utila (necesara) institutiei in care-si va desfasura activitatea pe perioada detasarii.:help:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:08, 28 Noiembrie 2010
Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
Ok, asta am inteles. V-am trimis un mesaj in care v-am relatat toata situatia cu care ne confruntam
Multumesc
Un salariat poate fi detasat pe o perioada de cel mult un an de zile si in mod exceptional mai poate fi prelungita perioada detasarii din 6 in 6 luni.
Nu exista o limita a detasarii, atata vreme cat persoana detasata consimte la acest lucru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de detasare rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Dorim sa ni se detaseze de la o alta firma un angajat, imi puteti spune care este procedura pe care trebuie s-o urmeze angajatorul care ne detaseaza ... (vezi toată discuția)
Re-detasare jaab jaab Buna ziua, ma confrunt cu o noua problema si nu stiu cum sa procedez. Imi expira perioada de un an de cand am am fost detasat si angajatorul vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de ... Simona radu Simona radu Poate un angajator sa transfere un angajat fara acordul lui de la o structură la o altă structură? (vezi toată discuția)