avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Decizie de rezilierea ctr leasing cu restantele platite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Decizie de rezilierea ctr leasing cu restantele platite

Problema este urmatoarea: Societatea noastra a intarziat cu plata ratelor la contract de leasing o luna partial si doua luni intregi.
Dupa ce am primit notificare de reziliere a contractului am facut un angajament de plata catre leasing unde ne-am obligat sa platim ratele restante conform grafucului. Prima parte am achitat-o la termen, dar cu a doua am intarziat cu o zi, A doua zi de la termen am primit decizie de reziliere contractului. Vreau sa specific ca decizia respectiva nu are nici un numar de inregistrare si de iesire de la compania de leasing. Cu decizia asta vroiau sa redice masina in aceeasi zi.
In final, noi am achitat suma mai mare decat am promis dupa angajament mai devreme. Cu toate astea compania de leasing a anuntat ca dupa decizie nu mai are cu ce sa ne ajute. Si n- au vrut sa stea la discutie, era si normal ca s-a terminat program.
Ce sfat puteti sa ne dati, ca e pacat sa pierdem masina pentru ca au ramas numai 8 luni de contract si noi am incercat sa respectam condtiile de plata. Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: OxanaR , utilizator 13:10, 27 Noiembrie 2010
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele din contractul de leasing.Daca societatea de leasing a procedat corect, cu greu mai puteti face ceva.
Posibil, dupa o studiere atenta a contractului, sa apelati la instanta pentru a obtine ceea ce doriti.
Aceste discutii va pot fi utile deoarece situatia s-ar putea complica :
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns. Totusi am o nelamurire. Ca si orice act atat de important decizia respectiva nu are nici o inregistrare a lor interna, adica lipseste stampila cu numar de inregistrare. In schimb pe instiintare de reziliere aceasta inregistrare exista. Cum sa inteleg?
Cu toate astea vreau sa spun ca instiintare nu a ajuns la mine de fapt, a fost trimisa prin mail. In contract de leasing este specificata ca orice act inregistrat trebuie sa ajunga la mine in mana, prin posta curier sau prin fax. Ce nu a fost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

executare silita/leasing auto....am mari probleme! g.draghici44 g.draghici44 am un contract cu rci pe 6 ani, am platit 3 ani si mai sunt 3 in prezent am ramas cu ratele restanta {din luna iunie 2010}..cu suma de 3500 lei-Ron am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de leasing puiu_luca puiu_luca buna. am si eu o problema, si as vrea un raspuns de specialitate daca se poate. am ajuns in imposibilitatea de a pati ultimile trei rate de leasing la un ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ZENODRAGOS ZENODRAGOS Am platit 41 rate pentru leasing auto(din 48),rata reziduala zero,in acest moment sunt la zi cu ratele(dupa o intarziere de 5 luni),am avut o reziliere de ... (vezi toată discuția)