avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Documentatie si pasi iesire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Documentatie si pasi iesire din CCC

Buna ziua, sunt in prezent in CCC, intrata din somaj. Ultima operare in CM este intrarea in somaj. In acest moment mi-am gasit de lucru si doresc sa suspend CCC pentru un contract pe perioada determinata.
1. Cine imi opereaza somajul, concediul de maternitate si CCCopil ? Ce documente si la ce institutii se depun? (am fost in oras la cele 4 institutii si nu m-a lamurit nimeni)
2. Daca dupa perioada de determinata angajatorul nu-mi reinnoieste contractul, pot beneficia din nou de CCC pana la 2 ani? fetita mea are 8 luni, plus 3 ale contractului, ar fi inca un an de indemnizatie dupa legea actuala)
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Valentina
Cel mai recent răspuns: valentina.tomita , utilizator 21:09, 28 Noiembrie 2010
unde se afla in acest moment cartea de munca a dumneavoastra ?
1. Inseamna ca ati intrat in concediu de maternitate si apoi in CCC in timp ce erati in somaj.
2. In aceasta situatie Agentia de Somaj este cea care va operereaza in carnetul de munca suspendarea somajului pentru concediu de maternitate si pentru CCC, pe baza certificatelor medicale si a cererii pe care ati facut-o la ei pentru a intra in CCC.
3. Tot Agentia de Somaj va inchide si carnetul de munca atunci cand expira CCC si perioada de somaj.
4. Perioada de somaj se reia, de unde a ramas, la data cand inceteaza CCC sau la data cand dvs. renuntati la acesta.
5. In cazul in care incheiati CIM pe perioada determinata, sub 12 luni, la fel, perioada de somaj se suspenda si se reia, de unde a ramas, dupa incetarea de drept (art.56j din Codul muncii) la expirarea CIM.
6. In CCC puteti intra (si renunta la el) de cate ori doriti, pana ce copilul implineste 2 ani.
D-le Lucian,
cartea de munca se afla la mine.
D-le Tudor, va multumesc inca od ata pentru raspunsuri.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil ContSters119291 ContSters119291 Sunt insarcinata in 7 sapt si lucrez de un an si trei luni undeva cu contract pe perioada determinata.Anul acest avem contrat decat pana la sfrasitul lunii ... (vezi toată discuția)
Somaj si ccc cokecanavaro cokecanavaro buna ziua.sotia mea lucreaza de 4 ani cu contract de munca,(neavand carnet de munca pt ca intr-o perioada nu se mai gaseau) si in aprilie 2010 a ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului mezofi mezofi Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: profesor suplinitor, contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2011. Sunt insarcinata iar ... (vezi toată discuția)