avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si CCC

buna ziua.sotia mea lucreaza de 4 ani cu contract de munca,(neavand carnet de munca pt ca intr-o perioada nu se mai gaseau) si in aprilie 2010 a ramas insarcinata.din 15 octombrie va intra in somaj. iar de la 5 noiembrie ar trebui sa intre in concediu prenatal.cine ii plateste concediul ?beneficiaza de indemnizatie?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:06, 21 Septembrie 2010
1. Nu conteaza daca are sau nu carnet de munca. Important este sa aiba CIM.
2. In somaj fiind va putea sa intre si in concediu medical si in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.
3. Certificatele medicale si de maternitate le duce la Agentia de Somaj care le plateste.
4. Cererea de CCC pana la 2 ani o face catre Agentia de Somaj.
5. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voi primi indemnizatia de crestere a copilului? Tania3 Tania3 Am finalizat sc.postliceala la zi si mi-am depus dosarul pentru somaj si acum sunt insarcinata in 5 saptamani. La somaj sunt pe lista oamenilor in cautare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Cum fac in acest caz? hopeless1 hopeless1 situatia acum sta cam asa: __angajatorul m-a tot amanat sa ma bage in somaj si nu a mai facut-o __intre timp eu din 5 pana in 31octombrie am intrat in ... (vezi toată discuția)