avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim pensionari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim pensionari

Intr-o institutie publica (invatamant superior de stat) exista interdictia de a angaja un pensionar pe o durata mai mare de doi ani? Concret: secretara sefa a institutiei a fost angajata pe perioada determinata (prin concurs, in cumul cu pensia, cu respectarea prevederilor Legii 329/2009) pana la revenirea titularei aflata in concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani. In noiembrie titulara a revenit. Putem sa ii mai acordam posibilitatea de a participa la un eventual concurs? Situatia actuala impune un nou post la acte studii, iar ministerul a deblocat conform legislatiei in vigoare un post la sapte eliberate. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
lianamic, utilizator
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 18:25, 28 Noiembrie 2010
Numai pensionarii pentru limita de varsta si cei pentru invaliditate de gradul III pot fi incadrati cu c.i.m. fie pe durata determinata, fie pe durata nedeterminata.
pentru celelalte categorii de pensii se va suspenda plata pensiei putand inceta chiar si calitatea de pensionar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator
pe ce post vrei sa faci un nou concurs pt. ea? daca ea a ocupat posul unei d-ne in CIC...presupun ca nu era alt post vacant, nu? nu cred ca MECTS te va lasa sa infiintezi un post nou pentru un pensionar cand avem atatea restrictii pentru diminuare a cheltuielilor de personal...B-) daca ai aprobare pt ocupare a unui post vacant cf. OUG 34/2009, organizezi concurs cu publ. in ziar local si fiind alt post vacant poti incheia alt CIM determinat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata cristinaschmidt cristinaschmidt Am angajat cu contract de munca o persoana pe perioada determinata in data de 11.11.2008, pe postul titularei care a fost in concediu pentru ingrijire copil. ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie-salariu pentru bugetar m-n-g m-n-g Hristos a Inviat! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: Un pensionar, care doreste sa ramana in sistemul bugetar, ca functionar public, poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ice21 ice21 As dori si eu un raspuns la problema mea. Am fost angajata prin concurs pe perioada determinata pe un post care necesita studii superioare. Titularul postului ... (vezi toată discuția)