Tatal meu a decedat in iunie 2010. El detinea un PFA despre care stiu ca la data decesului inregistra datorii la CAS. Nu exclud posibilitatea existentei altor datorii de care nu am cunostinta.
In calitate de unic mostenitor, am intocmit deja certificat de mostenitor pentru apartamentul lui si cateva bunuri mobile(conturi de economii, etc)
As dori sa stiu cum anume raspund ca mostenitor de aceste datorii pe care le avea PFA al tatalui meu, daca sunt obligat sa le achit sau cum pot evita plata acestor datorii.
De asemenea va rog sa ma ajutati cu un sfat privind inchiderea PFA pentru a evita acumularea altor datorii. Mi s-a cerut pana acum un certificat de atestare fiscala pe care nu am reusit sa il obtin deoarece nu am gasit documentele contabile ale PFA care mi-au fost cerute pt acesta.
In cazul neachitarii obligatiilor de catre PFA, executarea silita se poate face asupra patrimoniului de afectatiune al PFA daca s-a constituit, precum si asupra patrimoniul personal. Deasemenea se poate aplica si asupra drepturilor banesti si bunurilor mostenitorilor.
Multumesc pentru raspuns. Cum pot afla cu exactitate toate datoriile pe care le avea PFA la data decesului ca sa le platesc din timp pentru a evita pe viitor somatii, penalizari, etc?
Mostenire datorie firma
steef
Cineva,decedat,a detinut o firma PFA profesie liberala firma care a ramas cu datorii la stat(TVA care este o datorie facuta pe CUI ,spre deosebire de CASS care ... (vezi toată discuția)