avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii PFA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii PFA

Tatal meu a decedat in iunie 2010. El detinea un PFA despre care stiu ca la data decesului inregistra datorii la CAS. Nu exclud posibilitatea existentei altor datorii de care nu am cunostinta.
In calitate de unic mostenitor, am intocmit deja certificat de mostenitor pentru apartamentul lui si cateva bunuri mobile(conturi de economii, etc)
As dori sa stiu cum anume raspund ca mostenitor de aceste datorii pe care le avea PFA al tatalui meu, daca sunt obligat sa le achit sau cum pot evita plata acestor datorii.
De asemenea va rog sa ma ajutati cu un sfat privind inchiderea PFA pentru a evita acumularea altor datorii. Mi s-a cerut pana acum un certificat de atestare fiscala pe care nu am reusit sa il obtin deoarece nu am gasit documentele contabile ale PFA care mi-au fost cerute pt acesta.

Va multumesc foarte mult!
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: mciprian , utilizator 21:58, 2 Decembrie 2010
In cazul neachitarii obligatiilor de catre PFA, executarea silita se poate face asupra patrimoniului de afectatiune al PFA daca s-a constituit, precum si asupra patrimoniul personal. Deasemenea se poate aplica si asupra drepturilor banesti si bunurilor mostenitorilor.
Multumesc pentru raspuns. Cum pot afla cu exactitate toate datoriile pe care le avea PFA la data decesului ca sa le platesc din timp pentru a evita pe viitor somatii, penalizari, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie firma steef steef Cineva,decedat,a detinut o firma PFA profesie liberala firma care a ramas cu datorii la stat(TVA care este o datorie facuta pe CUI ,spre deosebire de CASS care ... (vezi toată discuția)
Sunt angajatul întreprinderii individuale a tatălui meu care a decedat. Rosu Dan 01 Rosu Dan 01 Buna ziua! Sunt în următoarea situatie: sunt angajatul întreprinderii individuale a tatălui meu care a decedat. Întreprinderea este in activitate si are ... (vezi toată discuția)
Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)