avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie vechi proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie vechi proprietar

Am cumparat un apartament acumun an! datoria la asociatie a vechiului propietar era de 4300 acuma ajuns la 8000! Notarul nu a specificat nimic in contractul dde vanzare cumparare despre datorie existenta.vechiul propietar recunoaste ca are datoria dar nu e de acord cu penalitatile si asteapta sa l dea asociatia in judecata!!!ce pot sa fac? sunt obligat sa platesc eu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 13:26, 27 Noiembrie 2010
Daca restantele provin anterior datei de cand ati preluat dvs apartamentul,
nu aveti niciun fel de responsabilitate,acestea urmand a fi recuperate eventual ,daca exista interes din partea asociatiei de proprietari
legea 230/2007
Art. 20. -
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare fără o adeverinţă din partea sociaţiei de proprietari, care să reprezinte dovada achitării la zi a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, eliberată în original sub semnătura preşedintelui şi a administratorului asociaţiei de proprietari, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora, şi cu ştampila asociaţiei de proprietari. Actele de înstrăinare încheiate cu nerespectarea acestei obligaţii sunt nule de drept.
prin urmare , nulitatea fiind absoluta , ea nu poate fi inlaturata prin vointa partilor.
Orice persoana interesata poate cere in instanta constatarea nulitatii contractului de vanzare cumparare chiar si cel despre a carui vina este vorba, respectiv vanzatorul care avea obligatia sa achite datoria sau sa aduca la cunostiinta notarului cum ca are datorii fata de asociatie. Asociatia deasemeneaq poate cere constatarea nulitatii contractului de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii vechi ale asociatiei de proprietari PetruD PetruD Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca este legal sa mi se pretinda mie ca nou proprietar achitarea datoriilor anterioare cumpararii locuintei. La data ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare ContSters72658 ContSters72658 am cumparat acum 2 zile un apartament. la notar, fostul proprietar nu a avut adeverinta de la asociatia de locatari din care sa reiasa ca are sau nu are ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pt. vanzare apartament flo1966 flo1966 Adeverinta eliberata de asociatia de proprietari necesara la vanzarea unui apartament trebuie sa mai fie vizata de primarie ??? Unii zic ca DA.....altii zic ca ... (vezi toată discuția)