avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentarea major handicap grad 1
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentarea major handicap grad 1

As avea si eu o intrebare.. Sunt major (21 ani) sunt primul an de facultatea si doresc sa stiu daca primesc pensie alimentare(de intretinere) daca parintii mei sunt divortati. Intelesesem ceva de genu ca pana la 25 ani... dar eu sufar si o boala de grad 1 handicap... M-ar interesa daca pot opta in istanta pt pensie deoarece tatal nu doreste sa o plateasca voluntar.. si ce facilitati mai am ...multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters156526 , utilizator 15:06, 27 Noiembrie 2010
Pensia de intretinere se datoreaza copilului pana la varsta de 18 ani sau si dupa aceasta varsta daca isi continua studiile.

Da, il puteti chema pe tatal dumneavoastra in instanta, putand fi obligat la platirea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
ContSters156526, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters185034 ContSters185034 Am divortat in urma cu doi ani in termeni amiabili, am o fetita de 16 ani, am fost si sunt cat se poate de corect cu plata pensiei alimentare. Din momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva andreyutzu21 andreyutzu21 buna ziua, ma numesc andrei am 22 ani si in prezent sunt student in cadrul facultatii de vest din Timisoara. Mama mea este divortata de tatal meu de 18 ani ... (vezi toată discuția)