Avand in vedere dificila comunicare cu cei de la ITRSV, nu gasesc solutia la urmatoarea problema. Detin 2 terenuri in intravilanul unui oras care sunt trecute ca si categorie de folosinta padure. Conform legii pot scoate doar 5% din suprafata detinuta. Astfel de pe primul teren nu am posibilitatea de a construi deoarece 5% este o suprafata prea mica ~ 30 mp. Terenurie sunt pe aceeasi strada si fac parte din acelasi ocol silvic , si nu stiu daca se accepta ca ex. sa se cumuleze suprafetele si sa pot scoate suprafata de 5% rezultata de pe un singur teren. Daca acest lucru se poate si are o baza juridica. In cazul in care nu se poate cum altfel as putea obtine pentru constructie o suprafata mai mare?
Multumesc anticipat.
Baza legala este OG 96/1998 privind administrarea fonului forestier national. Potrivit art. 21 si urm, la cererea proprietarilor, cu autorizatia autoritatii centrale, este permisa reducerea suprafetei padurilor pentru efectuarea de constructii necesare in interes propriu. Potrivit aliniatului 2 al art. 24 din aceeasi ordonanta, puteti, prin compensare cu sprafata echivalenta de teren, sa scoateti teren din fondul forestier. In cazul lipsei de teren echivalent, veti plati despagubiri conform aliniatelor urmatoare. In orice caz, nu puteti depasi 200 mp conform instructiunilor.
Din cate inteleg, pe un teren de 600 mp intravilan cu destinatia padure nu se poate construi niciodata ceva, sau mai bine zis se poate construi orice pe suprafata de 30 mp (5%).
Nu ati inteles nimic din ce v-am explicat.
Sa mai incerc o data: Puteti domle sa aduceti teren din alta parte in ocolul silvic ca sa compensati suprafata defrisata in limita a 200m, precum si sa luati in calculul terenului de 5% suprafata totala din ocolul silvic unde sunteti proprietar. Autoritatea centrala trebuie sa fie de a acord cu cererea Dvs.! Atentie la spaga
Din pacate am vorbit cu cei de la ITRSV si mi-au spus ca conform Ordinului 303 / 15.07.2002 suprafata maxima ce se poate defrisa este de 5% dar nu mai mult de 200 mp indiferent daca se aduce sau nu teren in compensare. In cazul in care se aduce teren in compensare se platesc mai putine taxe si atat. Au spus ca nu apare nicaieri faptul ca daca aduci teren in compensare ai posibilitatea de a scoate din circuitul silvic mai mult de 5%.
Adevarul e ca multi ar cumpara terenuri la munte, apoi in preajma aglomeratiilor urbane si apoi ar cere schimb... :( Nu prea e ok...
Eu nu am inteles exact ce spune articolul de care spunea Alexandru, cam aiurea redactat.