avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită URGENT Executare silita credit nevoie personale
Discuție deschisă în Executare silită

URGENT Executare silita credit nevoie personale

Buna ziua,

Am un credit ptr nevoie personale de acum 4 ani,din care am platit 5-6 rate,si apoi din cauza ca am fost concediat nu am mai avut de unde sa platesc. In date de 19.10.2010 am primit o somatie de plata de la Biroul Executorului Judecatoresc in care se precizeaza ca trebuie sa platesc suma care am imprumutat-o in 2006 adica 4120 ron si 716 ron cheltuieli executare,si ca imi aduc la cunostinta ca sa infintat propriere asupra conturilor de disponibilitate la terti (Banci).
Apoi in date de 27.11.2010 mi-a venit acasa o instintare care imi aduce la cunostinta faptul ca sa infintat propriere asupra drepturilor salariale la tertul proprit: Frima la care lucrez.
Ce nu mi-i se pare mie normal e faptul ca:
Nu am habar de nici un proces care sa se termine cu executare silita,in aceasta somatie nu scrie nimic de o decizie judecatoreasca care sa dea dreptul la executare silita.
Daca nu ma insel treb urmati anumiti pasi ptr a se ajunge la executare silita. Daca da care sunt acestia si ce as putea sa fac sa opresc aceasta propriere. Am inteles ca pot sa Contestatie sau sa cer Suspendarea Executarii silite.
Cum pot afla daca a fost un proces si daca aceasta executare silita este indreptatita?
Daca chiar a fost un proces si eu nu am fost informat sau citat,si executarea silita si proprierea sunt legale care sunt urmatorii pasi care ar trebui sa ii urmez?
Am inteles ca se poate face propriere doar la un anumit procent din veniturile salariale,mai ales ca eu am si o rata de 870 lunar.
Ce pot face ca sa nu imi opreasca tot salariul? Tinand cont ca dintr-un venit de 1500-1700 ron treb sa platesc 870 rata,400 chirie,250 facturi+intretinere.
Am mare nevoie de ajutor in acest caz.

Va multumesc celor care vor sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: lucian_cris , utilizator 16:11, 28 Noiembrie 2010
Va multumesc tuturor celor care ati raspuns.
M-am hotarat sa nu fac contestatie pentru ca pana la urma tot aici o sa se ajunga si in final cu datorie mai mare.
Mai am o sing intrebare.
Daca eu am platit ultima rata sa spune pe data de 1.1.2007 si nu am mai achitat absolut nimic de atunci,dupa date de 1.1.2010 nu se mai poate cere executare silta,nu?
Asta am spus teoretic ptr ca nu e cazul meu,dar sa vad daca am inteles eu bine.

Va multumesc inca o data si va urez sarbatori fericite la toti.
Ati inteles bine dar asa cum v-am mai scris sunt si alte modalitati de intrerupere a cursului prescriptiei.
ati putea sa fiti mai detaliat?
Care ar putea sa fie acele modalitati? Raportate la cazul meu binenteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita florinirolf florinirolf buna seara sunt nou aici si nu pre stiu cum merge treaba fratele meu a facut un credit in 2007 in franci elvetieni a plecat in strainatate si a venit anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)