avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere la lucru din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere la lucru din concediu crestere copil

Buna ziua!poate ma ajutati- cand am plecat in concediul pt crestere copil, postul meu era pe studii superioare,iar acum in organigrama este pe studii medii!As dori sa stiu daca acest lucru se poate modifica la reintoarcerea mea din concediu.Mentionez ca o alta persoana este angajata in locul meu pe perioada determinata. Multumesc frumos! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 15 Decembrie 2010
Pe care post e angajata alta persoana? Pe cel cu studii superioare, sau acesta a fost desfiintat?
1. Legea 202/2002 spune:
Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

2. Eu zic sa nu va faceti probleme. Poate persoana angajata in locul dvs. este cu studii medii si de aceea au modificat conditiile de studii.
3. Dar de unde stiti dvs. de aceasta modificare facuta de angajator? Poate ca nu este asa. Si chiar daca este asa va poate mentine pe acel post, cu salariul mai mare.
4. Ca sa va modifice salariul trebuie sa faca un act aditional la CIM, act semnat si de angajator si de dvs. Daca nu sunteti de acord, nu semnati.
Daca angajata aflata in concediu crestere copil pina la 2 ani, este plecata din tara, care este modalitatea de a rezilia contractul de munca?
Cererea transmisa prin e-mail este valabila? sau pe fax?
multumesc
Cine sa trimita cererea prin fax sau e-mail? ... salariata? ...
Da , salariata.
Salariata este plecata in strainatate pentru o perioada de 6 luni si doreste sa-si rezilieze contractul de munca. Trebuie sa inceapa activitatea pe 7 decembrie.

multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
anib, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ela10 ela10 sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de ... (vezi toată discuția)
4 ore Zsanna1 Zsanna1 Sunt angajata cu 4 ore, care este salariul minim brut pe care trebuie sa-l primesc din Ianuarie 2019? ( am studii superioare) (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din ccc, departamentul nu mai exista Diduleasca Diduleasca Buna ziua! Am o intrebare: M-am reintors la munca, deprtamentul in care lucram nu mai exista. Am convenit cu sefii mei sa lucrez pe o alta pozitie, 1 an de ... (vezi toată discuția)