avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutati-ma

sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de licenta,as putea fi incadrata in munca conform studiilor,sau mi se va acorda o marire salariala ?astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ela10 , utilizator 21:42, 5 August 2010
depinde de grila de posturi libere existente.
asta pentru un alt post,dar conform legii,daca e un post pentru studii medii se acorda spor pentru studii superioare?
Dupa lege ar fi normal sa te incadreze automat la salarizare cu studii superioare....daca ai binenteles licenta angajatorul este obligat .
ela10 a scris:

sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de licenta,as putea fi incadrata in munca conform studiilor,sau mi se va acorda o marire salariala ?astept raspuns.


Daca lucrati in sectorul bugetar : Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.

Daca lucrati in sectorul privat : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Daca postul pe care-l ocupati nu este prevazut cu studii superioare , angajatorul nu poate fi obligat sa va acorde un nou salariu ca aveti studii superioare (valabil pentru sectorul privat).
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare salariu la revenire din concediul de crestere a copilului iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua Va rog sa/mi spuneti cum se face recalcularea salariului la intoarcerea din concediul de crestere a copilului pina la doi ani. La serviciul ... (vezi toată discuția)
Intrerupere cic gmikiro gmikiro In caz de intrerupere CIC, salariatul se reintegreaza cu aceeasi functie si salariu? sau poate avea o suprriza neplacuta cu privire si la fc si la salariu? (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu maternal - drepturile salariatei darclee darclee Buna, As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am stat 1 an in concediu de crestere copil si, la intoarcere mi s-a dat acelasi post dar, ... (vezi toată discuția)