avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere CIC

In caz de intrerupere CIC, salariatul se reintegreaza cu aceeasi functie si salariu? sau poate avea o suprriza neplacuta cu privire si la fc si la salariu?
Cel mai recent răspuns: gmikiro , utilizator 10:42, 28 Aprilie 2010
1. pentru sectorul privat
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. pentru sectorul bugetar
Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Faceti cerere de reluare a activitatii, iar in urma cererii angajatorul o sa emita o decizie de incetare a suspendarii contractului, astfel acesta devine activ, deci ar trebui sa aveti aceeasi functie si acelasi salariu.

In plus, potrivit art.17 alin.1 din Contractul colectiv la nivel national:
Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de bazasi vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.



Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
elena savciuc a scris:

Faceti cerere de reluare a activitatii, iar in urma cererii angajatorul o sa emita o decizie de incetare a suspendarii contractului, astfel acesta devine activ, deci ar trebui sa aveti aceiasi functie si acelasi salariu.


Cele expuse de dvs sunt valabile numai pentru sectorul privat (art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002) ... daca lucreaza in sectorul bugetar va fi incadrata cu salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
Aveti drepatate, m-am referit doar la sectorul privat.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare salariu la revenire din concediul de crestere a copilului iuliana_rosca iuliana_rosca Buna ziua Va rog sa/mi spuneti cum se face recalcularea salariului la intoarcerea din concediul de crestere a copilului pina la doi ani. La serviciul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ela10 ela10 sunt in concediu pentru crestere a copilului pana pe data de 18.09.2010,intre timp am obtinut licenta,daca prezint la intoarcerea la serviciu diploma de ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediul de crestere copil de pana la 2 ani FLORIN-MADALIN CONSTANTIN FLORIN-MADALIN CONSTANTIN La intorcerea din concediul de crestere copil de pana la 2 ani, inainte de termenul de 2, este obligatoriu ca salariatul sa primesca acelas salariu avut ... (vezi toată discuția)