avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere disciplinara sau somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere disciplinara sau somaj?

am un angajat cu multe abateri disciplinare! absente nemotivate cu carul!!!!! concedii medicale ....volume intregi! vreau sa scap de el fara prea mare bataie de cap! CARE E CALEA CEA MAI SIMPLA-CONCEDIERE DISCIPLINARA SAU SOMAJ????(suntem institutie de stat -bugetari):hammer:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:07, 28 Noiembrie 2010
Cu tot respectul nu cred ca acest forum se rezuma la solutii de genul "vreau sa scap de el fara prea mare bataie de cap! ".
Procedati conform legii si regulamentului intern.
Aveti ambele posibilitati:
1. fie il concediati pentru absente nemotivate
2. fie il disponibilizati

Fiecare din aceste variante de concedieri presupune respectarea formalitatilor prevazute de legislatia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si preaviz perrla perrla Asadar, in cazul unei demisii acceptate doar cu preaviz, in cazul in care angajatul, dupa cateva zile nu se mai prezinta la locul de munca, conform ... (vezi toată discuția)
Codul muncii tudor_daniela tudor_daniela as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)
Exceptii concediere femei insarcinate CATALINA06 CATALINA06 Buna ziua, In ce conditii putem concedia o femeie insarcinata, care nu vine la munca pentru ca nu vrea, nu prezinta concediu medical, nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)