avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cerere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cerere la cedo

Mentionez de la inceput ca nu sunt specialist pe astfel de probleme, in cazul in care limbajul meu nu este intocmai, raportat la intrebarea pe care o voi expune.
So, o persoana a depus o cerere la cedo. Dupa cateva luni primeste o instiintare cum ca cererea formulata a primit nr de inregistrare, pe care urmeaza sa il foloseasca in toata corespondenta ulterioara, i se cer niste documente pe care le trimite, in fine dupa 1 an de zile primeste o alta instiintare prin care i se comunica faptul ca cererea sa a fost respinsa ca inadmisibila.
Intrebarea mea este, daca cererea a primit nr de inregistrare, ea nu a fost declarata admisibila???#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 1 Decembrie 2010
Procedura la C.E.D.O. are doua faze: una de analiza in principiu si una de solutionare efectiva... desigur daca se trece de prima faza:)
Faptul ca ati primit un numar nu echivaleaza cu admiterea in principiu a cererii.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Aspectele mentionate de dvs constituie 2 etape distincte
1-inregistrarea cererilor care se realizeaza succesiv si cronologic de catre serviciul special
2-analizarea admisiibilitatii cererilor ,care se realizeaza de catre curte.
Aspectul ca in urma analizarii cererii ,coroborate cu documentele solicitate,in final aceasta primit rezolutia de neadmisibilitate,se poate datora ,pe de o parte inclusiv lipsei tuturor conditiilor ,imperios prevazute pentru admisibilitatea cererilor de catre CEDO
Multumesc tuturor pentru promptitudine! Adica sa inteleg ca instiintarea prin care cererea a primit un nr de inregistrare nu este echivalenta cu declararea admisibilitatii. Ei spuneau ca daca nu trimite datele cerute, cererea ar putea fi respinsa ca nesustinuta. Cu alte cuvinte ei abia acum au deliberat asupra admisibilitatii... Admisibilitatea se judeca de curte in complet format de un judecator???
Cererile individuale sunt analizate în prealabil de un judecător raportor care poate solicita părților și alte documente la dosar. Dacă în urma analizei judecătorul raportor consideră că există elemente pentru ca cererea să nu fie admisă, aceasta este trimisă spre examinare unui comitet sau uneia dintre camere. Comitetul este format din trei judecători. Cererea dumneavoastră nu a fost analizată doar de judecătorul raportor.
Multumesc f mult pentru raspuns! Am sa citez: "...CEDO, intr/un complet de judecator unic, ..., a decis sa declare inadmisibila cererea introdusa la data de ... Curtea a considerat ca nu au fost indeplinite conditiile prevazute de Conventie."
Este clar ca a fost un complet format dintr/un singur judecator! Ce spuneti?

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Recurs la c.a. ploiesti vialicarens vialicarens Am avut un recurs la C.A. Ploiesti- pe contencios administrativ si fiscal si a fost respins ca nefondat- irevocabil SE POATE ATACA UNDEVA AFARA, LA CEDO SAU ... (vezi toată discuția)
Despre cedo - motiv respingere cerere art. 47 ContSters319207 ContSters319207 va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea ... (vezi toată discuția)