avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cerere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cerere la cedo

Mentionez de la inceput ca nu sunt specialist pe astfel de probleme, in cazul in care limbajul meu nu este intocmai, raportat la intrebarea pe care o voi expune.
So, o persoana a depus o cerere la cedo. Dupa cateva luni primeste o instiintare cum ca cererea formulata a primit nr de inregistrare, pe care urmeaza sa il foloseasca in toata corespondenta ulterioara, i se cer niste documente pe care le trimite, in fine dupa 1 an de zile primeste o alta instiintare prin care i se comunica faptul ca cererea sa a fost respinsa ca inadmisibila.
Intrebarea mea este, daca cererea a primit nr de inregistrare, ea nu a fost declarata admisibila???#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 1 Decembrie 2010
Nu mai este din 1 iunie cand a intrat in vigoare Protocolul 14 la Conventie, care permite decizia de catre un singur judecator, daca e evident inadmisibila. In engleza
Article 27 – Competence of single judges

1. A single judge may declare inadmissible or strike out of the Court’s list of cases an application submitted under Article 34, where such a decision can be taken without further examination.

2. The decision shall be final.

3. If the single judge does not declare an application inadmissible or strike it out, that judge shall forward it to a committee or to a Chamber for further examination.
"ARTICOLUL 27 Competenta judecatorilor unici
1. Judecatorul unic poate declara inadmisibila o cauza, in temeiul art. 34, sau poate decide radierea ei de pe rol atunci cand o asemenea decizie poate fi luata fara o examinare suplimentara.
2. Decizia este definitiva.
3. Daca judecatorul unic nu declara inadmisibila o cauza sau nu o radiaza de pe rol, acesta o va transmite unui comitet sau unei Camere pentru o examinare suplimentara."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Recurs la c.a. ploiesti vialicarens vialicarens Am avut un recurs la C.A. Ploiesti- pe contencios administrativ si fiscal si a fost respins ca nefondat- irevocabil SE POATE ATACA UNDEVA AFARA, LA CEDO SAU ... (vezi toată discuția)
Despre cedo - motiv respingere cerere art. 47 ContSters319207 ContSters319207 va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea ... (vezi toată discuția)