avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cerere la cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cerere la cedo

Mentionez de la inceput ca nu sunt specialist pe astfel de probleme, in cazul in care limbajul meu nu este intocmai, raportat la intrebarea pe care o voi expune.
So, o persoana a depus o cerere la cedo. Dupa cateva luni primeste o instiintare cum ca cererea formulata a primit nr de inregistrare, pe care urmeaza sa il foloseasca in toata corespondenta ulterioara, i se cer niste documente pe care le trimite, in fine dupa 1 an de zile primeste o alta instiintare prin care i se comunica faptul ca cererea sa a fost respinsa ca inadmisibila.
Intrebarea mea este, daca cererea a primit nr de inregistrare, ea nu a fost declarata admisibila???#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 1 Decembrie 2010
Cererea dvs a fost solutionat de un singur judecator ... se pare ca din ce ati postat ar reiesi ca nu ati indeplinit conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO... pentru ce ati formulat plangere la CEDO?
Ceea ce nu inteleg eu este ca cererea a fost solutionata de un singur judecator. Asa cum a spus sd2010 si cum am mai citit si eu, ar fi trebuit sa fie un complet din 3 judecatori. Hotararea asta de respingere ca inadmisibila mai poate fi atacata? Ei imi spun ca nu....
Preşedintele Secţiunii căreia i-a fost atribuită cererea desemnează un judecător care va examina cererea în calitate de judecător raportor. Cu titlu de excepţie, pot fi desemnaţi mai mulţi judecători raportori. Raportorul este ajutat de un jurist din cadrul grefei care asigură relaţia cu părţile. Identitatea raportorului nu este făcută publică şi nu se poate de presupus că este judecătorul naţional. Raportorul, cu asistenţa unui jurist din cadrul grefei, face propuneri Curţii privind procedura, deciziile şi textele care urmează a fi adoptate pe marginea unei cereri. În cursul examinării cauzei, raportorul poate cere părţilor să prezinte, într-un anumit termen, toate informaţiile, documentele sau alte elemente pe care le consideră necesare.Judecătorul raportor decide dacă cererea urmează a fi examinată de către un Comitet sau de Cameră. Totodată, Preşedintele Secţiunii poate să ordone ca cauza să fie supusă Camerei.

Dacă judecătorul raportor decide că o cerere este în mod vădit inadmisibilă sau trebuie să fie radiată, el redactează un raport care conţine o scurtă expunere a faptelor pertinente şi expunerea motivelor în susţinerea propunerii de inadmisibilitate sau de radiere şi transmite cererea Comitetului.În deliberările sale, Comitetul ia în considerare raportul judecătorului raportor. Potrivit art. 28 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi art. 53 al Regulamentului Curţii, Comitetul poate, prin vot unanim, să declare inadmisibilă o cerere sau să o radieze de pe rol, dacă o astfel de decizie poate fi luată fără o examinare complementară. Decizia Comitetului este definitivă şi nu poate fi contestată. Ea este adusă la cunoştinţa reclamantului printr-o scrisoare, în care se indică pe scurt motivul inadmisibilităţii. Decizia de inadmisibilitate a Comitetului nu se motivează.Astfel, întreaga procedură în faţa Curţii ia sfârşit la această etapă, fără ca cererea să fie comunicată statului împotriva căruia a fost îndreptată. Această procedură permite Curţii să respingă un mare număr de cereri care sunt în mod vădit nefondate şi nu corespund criteriilor de admisibilitate
Multumesc fff mult freeelis!=D>
Freeelis, dacae asa, de ce pe raspunsul primit spune ca cererea a fost solutionata in complet format dintr-un singur judecator? Ca aici nu prea inteleg eu...

Alte discuții în legătură

Dosar respins la cedo - alte posibilitati? sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Buna seara, O intrebare am. Daca dosarul este respins la CEDO ce cai de recurs mai exista. Sau ce instante internationale se mai pot contacta. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Recurs la c.a. ploiesti vialicarens vialicarens Am avut un recurs la C.A. Ploiesti- pe contencios administrativ si fiscal si a fost respins ca nefondat- irevocabil SE POATE ATACA UNDEVA AFARA, LA CEDO SAU ... (vezi toată discuția)
Despre cedo - motiv respingere cerere art. 47 ContSters319207 ContSters319207 va rog , poate vrea cineva sa-mi spuna ce as putea face..... am primit un prim raspuns de la un raportor roman de la cedo in care mi-i se spunea ca cererea mea ... (vezi toată discuția)