avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitor caldura - cum citesc consumul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitor caldura - cum citesc consumul

Buna ziua,

As fi interesata de modalitate de citire a consumului intregistrat de un repartitor de caldura marca Techem. Nu am fost acasa la momentul la care persoana avizata a venit sa faca citirile, astfel ca trebuie sa le comunic consumul la telefon sau prin email. Locuiesc cu chirie si e prima oara cand am repartitoare, astfel ca nu sunt familiarizata cu citirea lor: din ce vad, pe ecran se afiseaza consecutiv 4 numere(unul din ele am inteles ca este seria repartitorului), insa celelalte 3 nu stiu ce semnifica. As dori sa aflu care dintre ele reprezinta consumul lunar pe care ar trebui sa il comunic firmei care se ocupa de calcularea costurilor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 01:58, 29 Ianuarie 2017
Pe ecranul repartitorului se plimba alternativ 4 indicatori:
- 31.12.an ....sau alta data calendaristica care reprezinta data la care se reseteaza repartitorul.
- C numar - pe care nu il luati in seama niciodata.
- M numar - reprezinta suma unitatilor calorice adunate intr-un an si memorate. Daca consideram ca setarea se face la data de 31.12 a fiecarui an, inseamna ca acum, in acest moment, veti vedea la acest indicator "M" suma unitatilor calorice de anul trecut din 2009. La miezul noptii de trecere in anul urmator valoarea din "M" este preluata din indicatorul fara nicio litera si in care s-au tot adunat unitati calorice de peste an, anul acesta.
- fara litera - numai cifre (de ex: 230, 397, 5 .....)

In fiecare luna, cu exceptia lunii in care se face resetarea repartitorului se comunica indicatorul simplu, fara litera.
In luna in care se face resetarea, in exemplul nostru luna este decembrie, se comunica indexul de la litera "M", dar asta dupa ce repartitorul s-a resetat si pe indicatorul fara litera a aparut valoarea "0". Cu alte cuvinte pentru decembrie se citeste ce este la "M" incepand cu 1.01.2011.
Sper sa ma fi facut inteleasa! :)
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, cred ca am inteles care indicator ma intereseaza. De ex in camera imi indica 657. Problema este ca, uitandu-ma la baie si bucatarie, vad ca acest indicator arata 0(aici tin mereu caloriferul inchis).Este normal?Voi transmite valoarea 0 in acest caz, catre cei care prelucreaza datele?

Multumesc. O zi buna!
Ati inteles bine!
Da, e normal. Daca nu ati folosit caloriferul, nici nu v-a inregistrat nimic, deci dati 0.
Valorile pe care le veti da pentru noiembrie (banuiesc) vor fi baie = 0, buc = 0, cam = 657 sau cat va fi pe 30 nov.

Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Camera 150 cit Costa
Calculul se face printr-un soft special. Nu va putem spune aici acest lucru. Veti vedea cand va veni la asociatie calculul de la firma.

Alte discuții în legătură

Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)