avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitor caldura - cum citesc consumul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitor caldura - cum citesc consumul

Buna ziua,

As fi interesata de modalitate de citire a consumului intregistrat de un repartitor de caldura marca Techem. Nu am fost acasa la momentul la care persoana avizata a venit sa faca citirile, astfel ca trebuie sa le comunic consumul la telefon sau prin email. Locuiesc cu chirie si e prima oara cand am repartitoare, astfel ca nu sunt familiarizata cu citirea lor: din ce vad, pe ecran se afiseaza consecutiv 4 numere(unul din ele am inteles ca este seria repartitorului), insa celelalte 3 nu stiu ce semnifica. As dori sa aflu care dintre ele reprezinta consumul lunar pe care ar trebui sa il comunic firmei care se ocupa de calcularea costurilor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 01:58, 29 Ianuarie 2017
Indecșii afișați de repartitor sunt sunt în fapt grade Celsius/oră, media diferențelor dintre temperatura radiatorului și a aerului din încăpere, conform SR-EN 834: 2002, pct. 3.
Gradul Celsius este unitate de măsură pentru temperatură şi nu pentru căldură, energie termică.
Cifrele afişate de repartitoare, sunt doar unul dintre factorii/criteriile în funcție de care se împarte totalul consumului de căldură al blocului, nu sunt unităţi de măsură pentru căldură.
Nu există ”unități calorice”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)