perioada in care o persoana a indeplinit functia de jurisconsult se ia in considerare ca si vechime in vederea participarii la examenul de admitere in magistratura? cu mentiunea ca perioada se afla anterior intrarii in vigoare a legii 514/2003.
asa as inclina si eu sa cred, OUG 100/2007 de modificare al legii 303/2004 prevede ca "pot si numiti in magistratura..., consilierii juridici, ....cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani", iar la art. 86 se spune ca "constituie vechime in magistratura perioada in care, ...., a fost jurisconsult...", dar aici vorbim de o interpretare stricta a prevederilor art. 33 din legea 303/2004 unde nu se prevede ca pot participa la concurs si cei care au avut functia de jurisconsult. mai mult decat atat am intrebat la csm - resurse umane si nu mi s-a putut oferi un raspuns exact, cica numai comisia de examinare stabileste, de asta am postat intrebarea sa aflu daca cineva cunoaste un raspuns mai sigur.
Jurist in cartea de munca
am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta mai ales ca am citit multe raspunsuri documentate pe teme asemanatoare;
in anul 2001 am lucrat la o firma care ... (vezi toată discuția)