avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... in perioada de vechime a unui avocat intra si cei 2 ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

in perioada de vechime a unui avocat intra si cei 2 ani de stagiatura?

Buna ziua, am o intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns exact. Pentru ca un avocat sa fie indrumatorul unui stagiar trebuie sa fie avocat definitiv cu o vechime de minim 6 ani . In acesti 6 ani intra in calcul si cei 2 ani in care avocatul respectiv a fost stagiar sau se calculaza 6 ani de la examenul de definitivat?
Cel mai recent răspuns: IonelaZ , utilizator 10:32, 28 Noiembrie 2010
Anii in care s-a efectuat stagiatura nu vor fi luati in considerare.
L 51
Art. 18. - Activitatea unui avocat stagiar poate fi îndrumată numai de avocaţi definitivi cu o vechime de cel puţin 6 ani în această calitate şi care se bucură de o reputaţie profesională neştirbită
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea avocat indrumator mariacostaiche mariacostaiche As dori sa stiu si eu , va rog, care este vechimea pe care trebuie sa o aiba un avocat definitiv pentru a avea stagiari? Multumesc (vezi toată discuția)
Stagiu ContSters91976 ContSters91976 In urma promovarii examenului de primire, se poate incheia contractul de formare profesionala initiala cu un avocat indrumator, inscris in alt barou decat cel ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a fi indrumator? sergiu balint sergiu balint ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a putea sa isi ia un avocat stagiar? (vezi toată discuția)