avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare vechimea avocat indrumator
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

vechimea avocat indrumator

As dori sa stiu si eu , va rog, care este vechimea pe care trebuie sa o aiba un avocat definitiv pentru a avea stagiari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , Avocat 00:13, 19 Februarie 2009
L 51/1995
Art. 18. - Activitatea unui avocat stagiar poate fi îndrumată numai de avocaţi definitivi cu o vechime de cel puţin 6 ani în această calitate şi care se bucură de o reputaţie profesională neştirbită.

(6 ani de la data definitivarii in profesie + 2 de stagiu = cam 8 ani vechime in profesie)
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
romascanu, moderator
Multumesc
stiu ca s-a modificat legea iar in prezent este necesar ca av indrumator sa aibe o vechime in profesie de 7 ani (5 ani de la definitivat si 2 de stagiu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada de vechime a unui avocat intra si cei 2 ani de stagiatura? IonelaZ IonelaZ Buna ziua, am o intrebare daca ma puteti ajuta cu un raspuns exact. Pentru ca un avocat sa fie indrumatorul unui stagiar trebuie sa fie avocat definitiv cu o ... (vezi toată discuția)
Stagiu ContSters91976 ContSters91976 In urma promovarii examenului de primire, se poate incheia contractul de formare profesionala initiala cu un avocat indrumator, inscris in alt barou decat cel ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a fi indrumator? sergiu balint sergiu balint ce conditii trebuie sa indeplineasca un avocat pentru a putea sa isi ia un avocat stagiar? (vezi toată discuția)