avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

locuinta bunicului-bunicul din partea tatalui decedat-tatal decedat-bunica decedata-bunicul era vitreg prin recasatorie cu bunica -detin cu acte doar o parte din jumatatea bunicii-bunicul si tata nu aveau acelasi nume.bunicul nu mai are alte rude.pe timpul vietii nu am facut nici un alt act cu bunicul.cum pot intra in poseia intregii locuinte legal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 3 Martie 2008
Bunicul fara rude a murit. Mostentori sun bunica, ca sot supravietuitor si tatal Dvs., daca tatal era singurul copil al bunicii.. Indiferent cine a decedat inainte, tatal sau bunica, Dvs. trebuie sa aveti certificat de mostenitor. Fiinddescendent in lin directa, sunteti succesor sezinar, ca atare puteti intra in posesia locuintei chiar inainte de eliberarea certificatului de mostenitor.

Mult succes
dar tata nu era fiul legitim al bunicului
Singurul mostenitor dupa bunicul decedat era bunica , dupa bunica mostenitor era tatal dvs. , iar dupa tata ati ramas mostenitor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de donatie dana vitalia dana vitalia revin cu subiectul nu am fost destul de explicita:tatal meu este decedat, mama este recasatorita legitim cu o persoana care din casatoria anterioara ere un ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire dancoman dancoman Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca am vre-un drept de mostenire in urmatoarea situatie.Bunica mea din partea tatalui a fost maritata cu bunicul meu din ... (vezi toată discuția)