avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer in interesul serviciului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer in interesul serviciului

Momentan lucreaz la o institutie de stat pe perioada determinata pana in februarie 2011. Mentionez ca am ocupat postul prin concurs, sunt functionar public, nu contractual.
As putea sa ma transfer in interesul serviciului la o alta institutie de stat, care au posturi vacante (acestea se ocupa doar prin transfer in interesul serviciului, deoarece posturile nu se pot scoate la concurs = sunt blocate) sa ma duc pe un post pe perioada nedeterminata.
Astept mesaje.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:27, 29 Noiembrie 2010
Transferul in interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat.
Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
Momentan sunt incadrata ca: categorie =consilier, clasa I, grad profesional = asistent, treapta 3 de salarizare - pe perioada determinata, iar postul de la institutia la care vreau sa ma transfer in intersul serviciului este tot categorie =consilier, clasa I, grad profesional = asistent, treapta 3 de salarizare, dar mentionaez ca postul este pe perioada nedeterminata.
Nelamurirea mea este daca sunt pe perioada determinata pot sa ma duc prin transfer in interesul serviciului pe perioada nedeterminata, daca institutia la care vreau sa ma duc are posturi vacante??????
Astept mesaje.
Va multumesc!
puteti, dar numai pe perioada determinata. :)
de ce nu pot si pe perioada nedeterminata.........ca nu scrie nicaieri....ca nu se poate............ decat pe determinata...........atat timp cat sunt functionar public si respect categoria, clasa si gradul.................nu vad de ce ...??????
iulianadumi a scris:

atat timp cat sunt functionar public si respect categoria, clasa si gradul.................nu vad de ce ...??????


e simplu. pentru ca nu se poate sa fraudati legea. dvs. ati fost numita in functia publica, pe perioada determinata, iar la expirarea perioadei pentru care ati fost numita, veti pleca acasa. Ca sa ma exprim asa, dvs. sunteti " un surogat", iar la incetarea raportului de serviciu, nu beneficiati de dreptul de a intra in corpul functionarilor publici. :)

Alte discuții în legătură

Transfer functionari publici furculescuioana furculescuioana ma pot transfera cu consilier A1 la o alta institutie care are in statul de functii inspector A3 si sa-mi pastrez clasa si gradul profesional? (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Cosmin Enescu Cosmin Enescu Buna ziua! Se poate transfera un inspector asistent, clasa I, treapta III de salarizare pe o functie publica vacanta de inspector asistent, clasa I, treapta I ... (vezi toată discuția)
Functionar public ContSters343160 ContSters343160 cum se poate trece de pe postul de superior 3 pe un post vacant de superior 1A? (vezi toată discuția)