avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer in interesul serviciului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer in interesul serviciului

Momentan lucreaz la o institutie de stat pe perioada determinata pana in februarie 2011. Mentionez ca am ocupat postul prin concurs, sunt functionar public, nu contractual.
As putea sa ma transfer in interesul serviciului la o alta institutie de stat, care au posturi vacante (acestea se ocupa doar prin transfer in interesul serviciului, deoarece posturile nu se pot scoate la concurs = sunt blocate) sa ma duc pe un post pe perioada nedeterminata.
Astept mesaje.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:27, 29 Noiembrie 2010
Vreau sa-mi spuneti unde scrie ca fraudez legea..........am dat concurs ca sa vin pe perioada determinata, deopotriva am respectat legea......sunt functionar public, deci nu sunt angajata cu contract, iar daca in periooada cat sunt functionar public, s-a ivit aceste posturi, nu inteleg de ce nu as putea sa ma transfer pe un post vacant.
Conform Legii nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici, nu se specifica ca functionarul public sa fie pe perioada determinata sau nedeteminata, cand de face un transfer in interesul serviciului, ci doar sa fie functionar care sa respecte, categoria, clasa si gradul.
Interventie moderator

@iulianadumi
@ulacramioara

Va rog sa nu mai deschideti alte conturi, regulamentul de postare in Forum interzice aceasta practica:
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionari publici furculescuioana furculescuioana ma pot transfera cu consilier A1 la o alta institutie care are in statul de functii inspector A3 si sa-mi pastrez clasa si gradul profesional? (vezi toată discuția)
Care este baza legala? Danaioana Danaioana Buna ziua, Am o solicitare de [b]transfer [/b]a unui functionar public numit pe baza unui concurs pe [b]perioada determinata[/b], intr-o anume institutie ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Cosmin Enescu Cosmin Enescu Buna ziua! Se poate transfera un inspector asistent, clasa I, treapta III de salarizare pe o functie publica vacanta de inspector asistent, clasa I, treapta I ... (vezi toată discuția)