avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare recurs

1. " ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat."
Ce inseamna asta:se poate timbra ulterior si recursul se repune pe rol?
2. Ce inseamna "rezolutiune contract"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: clyde2010 , utilizator 18:53, 7 Ianuarie 2011
Recursul s-a respins pe motiv de netimbrare.
Contestatia in anulare se sustine pe motiv ca in ziua cand se judeca cauza a avut loc un accident de masina si nu a mai putut prezenta dovada timbrarii.
La ora 13 s-a transmis prin fax dovada,dar sedinta s-a terminat,instanta ramanand in pronuntare.
Se invoca art.318 si se considera ca la baza anularii a stat o greseala materiala.
Sunt sanse sa se admita contestatia?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
tzuku, utilizator
Numai în ipoteza în care contestatorul a făcut dovada achitării taxei de timbru şi, cu toate acestea, instanţa de recurs a anulat recursul ca netimbrat, contestaţia în anulare este fondată, fiind vorba, în mod evident, despre o eroare materială.
daca nu apare art. 317 c.p.c. va fii respinsa ca neintemeiata ... oricum se mai poate avea in vedere si faptul ca dovada trebuia depusa cu 5 zile inainte de termen... iar partea putem presupune ca a fost legal citata!!!
nu consider ca ar fi vorba de o eroare materiala...
Contestatia s-a judecat marti si s-a respins.Nu stiu motivatia,dar daca va intereseaza,am sa v-o comunic dupa ce voi primi hotararea.
Urmariti subiectul.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Cai de atac teslovan florentina teslovan florentina Daca recursul a fost respins si nu ma vad in nici un motiv care sa ma ajute la cele doua cai extraordinare ce mai pot face?Cineva m-a indrumat la o contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare 30 LAURA 30 LAURA Buna Ziua, Am avut un proces in data de 24.11.2011pe contencios administrativ avand ca obiect suspendare executare act administrativ la Curtea de Apel. ... (vezi toată discuția)