avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de reabilitare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de reabilitare

Va salut,
Sunt presedinte de asociatie de locatari si beneficiar al unor lucrari de reabilitare termica.
In anul 2008, in cadrul unui program de reabilitare termica, am incheiat contracte de lucrari cu firma constructoare, in care au fost stipulate clauzele contractuale.
Fiind o lucrare coordonata de primarie, prin primar, la inceput s-a incheiat un contract intre constructor si primar, care avea calitatea de autoritate contractanta/coordonator de program. Contractul a fost semnat de primar si constructor.
Dupa incheierea acestui contract, atunci cand am fost chemat sa semnez, in calitate de presedinte de asociatie, contractul, am cerut ca, la acest contract, sa se anexeze contracte individuale cu fiecare beneficiar de lucrari, aceasta de teama unor eventuale greutati intampinate de asociatie in recuperarea banilor. S-au incheiat, astfel, contracte individuale, in care s-au mentionat sumele care trebuiau platite de fiecare beneficiar, aceste sume fiind de 2 feluri: unele obligatorii si una in functie de cererea fiecarui beneficiar, cu referire la inlocuirea tamplariei existente cu tamplarie cu geam termopan, in functie de cate ferestre si usi a inlocuit fiecare.
Contracte anexa sunt aprope identice cu contractul mare si a fost semnat de: proprietar-in calitate de beneficiar direct, asociatie- in calitate de beneficiar indirect, primar, in calitate de coordonator program si executant.
Expresia folosita la capitolul pret, a fost pret convenit. Dupa terminarea lucrarilor, executantul, cu acordul primarului, a marit pretul lucrari cu niste sume cu care nu suntem de acord.
Intrebare: daca contractul reprezinta o lege intre parti ( art.969cc)iar modificarea lui nu poate fi facuta decat cu acordul scris al partilor(1484 cc), suntem obligati sa platim? Pentru ca ni s-a spus, de la inceput ca acestea sunt preturile iar pe parcursul lucrarilor nu am fost consultati in niciun fel. Dar despre penalitati pentru plata cu intarziere, ce se poate spune, pentru ca, in sarcina achizitorului- primarul, exista clauza de plata a penalitatilor, dar in contractele pe care le-am semnat, atat ca beneficiar cat si ca presedinte de asociatie, nu se prevad niciun fel de penalitati.
Noi, cei care am semnat contractele intr-o forma convenita in scris, nu ne supunem legii partilor? Neclaritatea este ca exista un contract mare, semnat de primar. Dar el, primarul putea sa hotarasca in locul nostru, fara a ne consulta?#-o

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru plata cu intarziere titi marina titi marina Va salut si va cer un sfat Sunt in litigiu cu o firma care mi-a reabilitat apartamentul (nu numai al meu). Pentru aceasta lucrare, am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta a proprietarilor de catre presedinte titi marina titi marina Va salut, cu stima. Probema mea, ca presedinte de asociatie de proprietari este urmatoarea: poate presedintele asociatiei de proprietari sa reprezinte in ... (vezi toată discuția)
Predare amplasament bloc catre firma care executa reabilitarea termica -definitie NeluBalas NeluBalas La multi ani!Asta toamna blocul a intrat in programul de reabilitare termica,in care scop s-a procedat la aceasta predare de amplasament.Nu avem un proiect pe ... (vezi toată discuția)