Va salut si va cer un sfat
Sunt in litigiu cu o firma care mi-a reabilitat apartamentul (nu numai al meu).
Pentru aceasta lucrare, am incheiat un contract de lucrari in care erau mentionate sumele pe care trebuie sa le platesc, in termen de un an de la receptia lucrarii. Contractul era semnat de mine in calitate de beneficiar direct, asociatia de proprietari in calitate de beneficiar indirect, firma constructoare si primaria- in calitate de achizitor unic.
Dupa mine, contractul este unul cu pret convenit, deci- conf 1484 cc, nu poate fi modificat fara acordul meu scris, sau macar al asociatiei. Netinand seama de pozitia mea de beneficiar direct dar si de presedinte de asociatie, constructorul a cerut mai multi bani, lucru cu care a fost de acord primarul, fara, repet macar a ne consulta. Am refuzat plata sumelor cerute in plus, iar firma constructoare pretinde penalitati de 1% zi. Intrebarea este: daca in contract s-a specificat penalitatea de 1%/zi pentru constructor si in sarcina npastra nimic, este in drept sa ceara aceasta penalitate? Care este valoarea ei maxima, tinand seama de faptul ca Legea 469/2002 a fost abrogata? Nu se aplica regula contractelor care trebuie respectate in litera lor?#-o
Contractul incheiat intre parti nu poate fi modificat fara acordul tuturor partilor, daca acest lucru a fost trecut in clauzele contractului initial. Cititi cu atentie toate clauzele contractului. Daca s-a incalcat aceasta clauza si Dvs aveti toate dovezile necesare (corespondenta cu partile in acest sens), aveti toate sansele ca o actiune in instanta sa va aduca Dvs castig de cauza. Mult succes!:)