avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... penalitati pentru plata cu intarziere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

penalitati pentru plata cu intarziere

Va salut si va cer un sfat
Sunt in litigiu cu o firma care mi-a reabilitat apartamentul (nu numai al meu).
Pentru aceasta lucrare, am incheiat un contract de lucrari in care erau mentionate sumele pe care trebuie sa le platesc, in termen de un an de la receptia lucrarii. Contractul era semnat de mine in calitate de beneficiar direct, asociatia de proprietari in calitate de beneficiar indirect, firma constructoare si primaria- in calitate de achizitor unic.
Dupa mine, contractul este unul cu pret convenit, deci- conf 1484 cc, nu poate fi modificat fara acordul meu scris, sau macar al asociatiei. Netinand seama de pozitia mea de beneficiar direct dar si de presedinte de asociatie, constructorul a cerut mai multi bani, lucru cu care a fost de acord primarul, fara, repet macar a ne consulta. Am refuzat plata sumelor cerute in plus, iar firma constructoare pretinde penalitati de 1% zi. Intrebarea este: daca in contract s-a specificat penalitatea de 1%/zi pentru constructor si in sarcina npastra nimic, este in drept sa ceara aceasta penalitate? Care este valoarea ei maxima, tinand seama de faptul ca Legea 469/2002 a fost abrogata? Nu se aplica regula contractelor care trebuie respectate in litera lor?#-o
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 10:59, 26 Noiembrie 2010
Contractul incheiat intre parti nu poate fi modificat fara acordul tuturor partilor, daca acest lucru a fost trecut in clauzele contractului initial. Cititi cu atentie toate clauzele contractului. Daca s-a incalcat aceasta clauza si Dvs aveti toate dovezile necesare (corespondenta cu partile in acest sens), aveti toate sansele ca o actiune in instanta sa va aduca Dvs castig de cauza. Mult succes!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de reabilitare titi marina titi marina Va salut, Sunt presedinte de asociatie de locatari si beneficiar al unor lucrari de reabilitare termica. In anul 2008, in cadrul unui program de ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta a proprietarilor de catre presedinte titi marina titi marina Va salut, cu stima. Probema mea, ca presedinte de asociatie de proprietari este urmatoarea: poate presedintele asociatiei de proprietari sa reprezinte in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica ionutxxx ionutxxx Buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta: La reabilitarea blocului meu nu s-au incheiat lucrarile de reabilitare in sensul ca nu s-a pus ... (vezi toată discuția)