avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Buna ziua, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta:

La reabilitarea blocului meu nu s-au incheiat lucrarile de reabilitare in sensul ca nu s-a pus instalatia de incalzire si nici nu s-au facut reparatii la cateva balcoane la care dupa amvelopare, se infitreaza apa (s-a facut notificare la primarie pentru aceasta problema si primaria a raspuns ca firma in cauza va veni sa constate si sa repare lucrarea neconforma).

Peste cateva zile se va face receptia lucrarilor. In acest caz sunt voci care spun ca semnad aceasta receptie chiar daca se face un proces verbal cu lucrarile neconforme, firma de contructii se lasa asteptata mult si bine deoarece aceasta receptie se traduce in ok-ul pentru plata reabilitarii de catre primarie, catre firma de constructii. Incalcam vreo lege sau suntem pasibil de amanzi daca refuzam semnarea receptiei lucrarilor ? Cum considerati ca trebui procedat in acest caz.

Va multumesc mult,
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ionutxxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 15:57, 23 Mai 2014
Va impartasesc din experienta proprie: reprezentantul primariei va solicita semnarea pv de incheiere a lucrarilor deoarece lucrarile au fost incheiate iar cele cateva mici neajunsuri vor fi reparate de catre firma constructoare. Va va explica va acel proces verbal produce efecte juridice si ca actele nu pot sta in loc pentru doua-trei probleme care vor fi rezolvate in gratuit garantie bla.bla.In cazul in care nu semnati primaria va ameninta asociatia cu penalitati, proces etc..
Deci presedintle asociatiei va ceda, va semna dupa care veti primi de la firma cosntructoare multe urari de iubire eterna cum bine a zis un clasic.
si sunt indreptatite juridic aceste penalitati sau doar sunt amentari si atat?
Orice contract contine astfel de clauze.
Ce puteti incerca este sa convocati o adunare generala in care sa hotaratica procesul verbal nu va fi semnat decat dupa remedierea problemelor x,y,z (le scrieti pe toate). In acest mod il scapati pe presedinte de presiunea (aka santajul) primariei si poate speriati un pic primaria daca va vede uniti.
Buna ziua, Asociatia unde sunt presedinta este intr-o situatie similara, dar eu i-am anuntat pe cei de la firma care a executat reabilitarea ca nu semnez PV de receptie finala pana nu sunt remediate defectele ce au aparut la terasa. Nimeni si nimic nu va poate obliga sa semnati PV daca exista deficiente. Adunarea generala se convoaca doar daca presdintele nu vrea sa-si asume aceasta responsabilitate, dar este atributia sa sa reprezinte Asociatia cum este mai bine, sa-i apere interesele.
Sa auzim numai de bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru plata cu intarziere titi marina titi marina Va salut si va cer un sfat Sunt in litigiu cu o firma care mi-a reabilitat apartamentul (nu numai al meu). Pentru aceasta lucrare, am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de reabilitare titi marina titi marina Va salut, Sunt presedinte de asociatie de locatari si beneficiar al unor lucrari de reabilitare termica. In anul 2008, in cadrul unui program de ... (vezi toată discuția)
Geam crapat de catre cei care reabiliteaza termic blocul alexfelea alexfelea Buna ziua. Blocul unde locuiesc este in plin proces de reabilitare termica subventionata de primarie prin programele cunoscute de catre cetatenii din ... (vezi toată discuția)