avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Geam crapat de catre cei care reabiliteaza termic ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Geam crapat de catre cei care reabiliteaza termic blocul

Buna ziua. Blocul unde locuiesc este in plin proces de reabilitare termica subventionata de primarie prin programele cunoscute de catre cetatenii din Bucuresti. Saptamana trecuta, baietii care lucrau au crapat accidental un ochi de geam termopan de la balconul meu aproape de sfarsitul programului lor. Au dat cu piciorul la niste pietre de pe schelele superioare si pietrele au ricosat in geamul nostru. Nu am apucat sa vad cine era persoana. Mai tarziu am mers si am comunicat administratorului de bloc situatia care a venit a doua zi dimineata impreuna cu un inginer de la firma de reabilitare si a vazut geamul crapat pe dinafara in dreptul unei schele. Problema este ca responsabilul lucrarii o da din colt in colt (gen: “sa vedem” etc) si nu da semne ca ar dori sa-si asume paguba si sa ne repare geamul. Totusi, administratorul ne-a dat asigurari ca in cel mai rau caz, nu ii va semna receptia daca nu repara geamul. Dar pot astepta sfarsitul lucrarii fara sa mai fac nici un demers?
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri legale pot sa fac in continuare pentru a-mi repupera paguba cu geamul.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:59, 25 Aprilie 2016
Puteti sa chemati in judecata firma de reabilitare pe principul raspunderii civile delictuale, si anume, raspunderea comitentilor ptr. fapta prepusilor(Art.1.373.NCC)
Avand in vedere ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care a si semnat contractul cu primaria,sesizati oficial problema si solicitati remedierea urgenta
Cum as putea sa sesizez oficial? Adica sa trimit o cerere scrisa catre asociatia de proprietari?
Adresati-va direct Politiei. Va pierdeti timpul cu asociatia...Constructorul ,daca era de buna credinta, va inlocuia geamul imediat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un apartament din bucuresti, sector ... Georgianactn Georgianactn Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector 4, unde blocul a intrat in reabilitare termica. Schela blocului a fost montata in august iar ei ... (vezi toată discuția)
Reparatii fatada balcon micaelamira micaelamira Buna ziua Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect: administratorul de bloc m-a amenintat cu somatie in cazul in care nu repar fatada balconului ... (vezi toată discuția)
Problema reabilitare bloc Mihai Vasilescu Mihai Vasilescu Buna ziua, Ma adresez acestei comunitati in vederea clarificarii unei probleme aparute la inceperea reabilitarii blocului. In speta, blocul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)