avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector 4, unde blocul a intrat in reabilitare termica. Schela blocului a fost montata in august iar ei au inceput lucrarile in luna noiembrie. Dupa ce s-au montat si schele din iluminator in decembrie, au inceput si problemele in apartamentul in care locuiesc. Sunt foarte multe infiltratii de apa pe toate zonele desi stau la etajul 5 din 7, iar la etajele 6 si 7, problemele sunt mult mai mici si nu necesita reparatii majore.
Am incercat sa iau legatura cu Administratia, sa trimit mailuri la firma care face reabilitarea blocului, sa vorbesc cu sefii de santier, cu seful de proiect, dar nimeni nu vrea sa isi asume aceasta responsabilitate. Am platit tot felul de instalatori pentru a-mi spune de unde vine toata aceasta apa, dar nimeni nu a reusit sa isi dea seama. Acum, dupa 4 luni, au refacut si terasa dar probleme tot persista. Apartamentul se afla pozitionat pe coltul blocului, iar infiltratiile sunt doar la nivelul peretilor, nefiind si pe zona de tavan.
Acum apartamentul este gol pentru ca nu se poate locui deoarece umiditatea a ajuns la peste 80% si este un miros putenic de mucegai, iar noi a trebuit sa ne luam cu chirie in alta parte. Ce as putea sa fac? cu cine as putea sa discut din moment ce nimeni nu doreste sa faca ceva in sensul acesta. Constructorii spun ca nu este din vina reabilitarii, Administratie nu se baga, Primaria spune ca trebuia sa iau legatura cu constructorul.
Ce este de facut din punct de vedere legal?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Anda621 , utilizator 10:29, 26 Martie 2021
Chemati un expert atestat in instalatii care sa constate daunele din apartament. Deoarece nu v-ati confruntat cu aceste probleme inainte de inceperea lucrarilor de reabilitare termica, cel mai probabil este ca infiltratiile se datoreaza constructorului. Expertul va intocmi un raport pe baza caruia ii puteti actiona in judecata pe cei vinovati de producerea inundatiilor, solicitand sa fie obligati la efectuarea reparatiilor la apartamentul Dvs si la plata chiriei pe care o achitati in prezent.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima", Avocat
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.
Am tot apelat la firme care ofera aceste servicii de verificare a instalatiei. dar toti cei care au venit, nu au reusit sa isi dea seama din cauza carui fapt se datoreaza toata aceasta infiltratie de apa( pacat ca nu pot atasa poze sa vedeti despre ce este vorba si cat de grava este situatia). Toti cei care au venit au zis ca pur si simplu in zonanu se afla vreo instalatie si ca nu isi dau seama de unde vine apa, mai ales ca este in toate locurile din casa dar cel mai grav este in bucatarie.
Va confruntati cu situatie delicata deoarece desi sunteti afectat ,concret nu sunteti parte in contractul d ereabilitare incjeiat intre executant si asociatia de proprietari
Solutioarea consta in notificarea oficiala atat a executantului cat s a asociatiei de proprietari cu obligatia resoectarii mormelor tehnice de executie reabilitarea termeica si eficientizare energetica condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutioarii in instanta
Pentru a va asigura probe catre autoritati realizati poze,fotografii cu prejudiciile la apartament
In caz de instanta va fi necesar sa realizati expertiza tehnica
Infiltratia de pa se datoreaza inexistentei stratului izolator intre suportul perete si tocaria de termopan
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Același lucru mi s-a întâmplat și mie dupa reabilitarea blocului. La fel au venit specialiștii-specialiștilor, și în final mi-a dat eu seama ca toate aerele condiționate de la apartamentele de deasupra mea nu mai aveau țeava de scurgere de la condens când funcționeaza. Muncitorii cu știință sau nu, le-au lăsat intre peretele blocului și polistiren. Toată acea apa se infiltra pe lângă perete și-mi strica pereții. Sper sa va folosească. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc- probleme infiltratii de apa buna ziua, locuiesc ... Georgianactn Georgianactn Reabilitare bloc- probleme infiltratii de apa Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament din Bucuresti, sector 4, unde blocul a intrat in reabilitare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica - documente rodicadumitru rodicadumitru va rog sa ma sprijiniti cu urmatoarele raspunsuri: 1. Stau la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Ca intotdeauna, camd se pune problema de terasa, nu sunt ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica nemteanu nemteanu #-o[b]Locuiesc intr-o scara de bloc cu 10 nivele (44 de apartamente). In luna aprilie a.c. in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari s-a hotarat cu ... (vezi toată discuția)