avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare ( cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare ( cu clauza de intretinere)

Buna ziua !

dupa incheierea unui contract de vanzare cumparare (cu calauza de intretinere), contract incheiat in anul 2008 au inceput sa apara vorbe si cereri de despagubire din partea celor ce se cred in drepturi.... sa incepem cu inceputul!
Sotia mea a incheiat un contract de v .cump. cu bunicii sa-i in anul 2008 act esmnat si autentificat de biroul notarilor publici .Specific ca in momentul semnari actului bunicii erau ( si sunt ) in toate facultatile mintale!
Bunicii au doi copii fiu si fica (soacra mea). Problema se pune ca noi dupa ce am avut actul de v.c am decis sa ne construim o casa pe acel pamant care a intrat in contract(am daramat casa batraneasca si am construit o casa noua ),intot acest timp noi ne-am respectat prevederile contractului in privinta banilor (dar in privinta intretineri fizice avem o problema noi suntem in Spania.
Fiul bunicilor ,acum a inceput sa ameninte ca trebuie sa i se dea si lui CEVA!--ca daca nu va actiona in instantapentru drepturile ce ise cuvin ca mostenitor.
Specific ca fica bunicilor (soacra mea si sora cu reclamantul) traieste in casa noua cu bunicii ,prin asta noi vrem sa eliminem lipsa noastra de langa bunici (ce prevede in contractul de intretinere)
INTRBARE:
Ce probleme juridice putem avea in timp si ce trebuie sa facem sa rezolvam aceste probleme
Astept raspuns si va multumesc anticipat!
O ZI BUNA!
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 22:21, 1 Decembrie 2010
nu trebuie sa va faceti griji daca stau lucrurile asa cum relatati.
bunicii ar fi cei indreptatiti sa atace actul.
doar bunicii au calitatea sa promoveze o actiune in instanta prin care sa solicite rezilierea contractului.
cand ati facut actul, trebuia sa spundeti notarului situatia dvs, adica faptul ca locuiti in Spania si atunci v-ar fi facut actul de vanzare cumparare intre dvs si bunici iar sarcina de intretinere sa o presteze soacra dvs. exista notari care nici nu fac contracte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, fac contracte de intretinere sau donatie cu sarcina de intretinere. contractul de vanzare cumparare presupune ca ati achitat o suma de bani bunicilor. in afara de faptul ca e scris in contract ca ati dat banii, mai aveti o alta dovada? ati facut plata prin virament bancar? unchiul sotiei poate avea pretentia la bani, poate sa spuna: unde sunt banii parintilor de pe casa? sarcina de intretinere va obliga sa fiti langa bunici si sa aveti grija de ei, sa le asigurati cele necesare traiului, in caz de boala medicamente, iar la deces sa ii inmormantati cu cinstea cuvenita. asta inseamna sarcina de intretinere! poate ar fi fost mai bine sa fi facut contract de vanzare cumparare (daca chiar ati dat bani bunicilor) cu retinere de uzufruct viager si ei ar fi avut folosinta casei pe toata durata vietii. dar asa....un avocat bun poate demontra ca nu i-ati intretinut dvs, ci i-a intretinut soacra dvs (ea avand sarcina morala, fiind vorba de parintii ei).
multumesc! Dar dupa cum vad raspunsul d_nei avocat (monalisa1500) stau rau!!
Inca o data va multumesc !
Privitor la bani DA ! Sunt trimisi prin virament bancar(bunicii au un cont deschis in €)
Avocatul stia ca noi locuim in Spania!
Iar de banii da-ti bunicilor" FIUL"- sai intrebe pe ei!! ptr. ca sunt in toate facultatile mintale!
multumesc si o zi buna!

Alte discuții în legătură

Ma poate da afara bunica sau fiica ei daca am facut vanzare cumparare cu uzufruct? florinsechel florinsechel buna ziua ,ajutati-ma si pe mine cu aceasta problema va rog ca nu inteleg exact termenul asta de uzufruct. in urma cu 5 luni bunicii mei mi-au facut acte de ... (vezi toată discuția)
Succesiune auraioana auraioana bunici mei au avut 2 copii:tatal meu si matusa mea. Tatal meu a decedat in 2001 si in 2003 bunici ne-au facu act de vanzare cumparare cu uzufruct mie si ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)