avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum pot obtine o copie dupa sentinta de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum pot obtine o copie dupa sentinta de divort

buna ziua.In urma cu vreo 6 ani sotul meu a intentat divort,am fost de acord dar dupa aceea am plecat in spania,inainte sa plec am fost citata la proces si am declarat ca sunt de acord cu divortu,de atunci nu mai stiu nimic,daca sa inkeiat divortu,pe fostu sot nul mai gasesc,acum as dori o copie dupa sentinta de divort,dar problema e ca nu pot ajunge in romania,as dori sa stiu daca as trimite o procura mamei mele ar putea obtine aceasta copie,doresc sa precizez ca nu am certificat de casatorie,a ramas la fostu sot si nici nu stiu data proclamarii divortului.astept un raspuns urgent,salutari mari
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:20, 29 Noiembrie 2010
Mergeti la arhiva instantei,cand ajungeti in Romania sau obtineti o procura pe numele unei rude,care sa faca demersurile necesare in numele dvs pentru a obtine copie legalizata de pe hotararea de divort.
Se formuleaza cerere catre presedintele instantei ,la care se adauga taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar 0,15 lei pentru fiecare exemplar
Prin procura autentica mama se poate prezenta la arhiva instantei care a desfacut casatoria cu o taxa de timbru de 2 lei+ 0,15 lei timbru judiciar, pentru fiecare formular legalizat si o cerere. Trebuie sa stie insa macar numarul dosarului sau sentintei, sau data aproximativa a inregistrarii cererii.
as dori sa precizez ca nu stiu data intentarii divortului ce pot sa fac mari
Trebuie sa va amintiti luna sau macar anul pentru ca mama dvs.sa caute in opisul de la arhiva.Altfel...
Este suficient sa tineti minte anul si dosarul poate fi gasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte - cum fac rost de ele Geo Geo Geo Geo Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am gasit "sertarul" potrivit pentru aceasta intrebare. Deci situatia este urmatoarea: ma aflu intr-o tara araba unde ... (vezi toată discuția)
Legalizare fotocopie sentinta divort roland21 roland21 Buna.Am o intrebare si eu.Maicamea si tatal meu s-a divortat.Mie mi-ar trebui o sentinta de divort legalizat (am copie xerox) pentru ca originalul o pierdut ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort ionelabejenaru ionelabejenaru Am divortat in luna octombrie a anului trecut,iar hotararea de divort nu mi-a fost inmanata de fostul sot .Ce pot sa fac,cui sa ma adresez?Precizez ca fostul ... (vezi toată discuția)