avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este interzis total sa inchizi holul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este interzis total sa inchizi holul?

Locuiesc la etajul 3, palierul meu este impartit pe doua parti, despartite prin doua holuri. Intre cele doua paliere este baia la comun.
Eu locuiesc la capatul palierului, si doresc sa pun usa, deoarece tot mirosul de la WC ajunge la mine la usa. De asemenea toatea lumea cand face mancare, tine usa deschisa pentru a aerisi propria bucatarie, si se face un miros infect pe sala si de asemenea, tot mirosul ajunge la mine la usa.
Toata lumea are dulapuri mari pe sala in care isi tin borcanele cu muraturi, varza murata si toate lucrurile necesare in bucatarie.
Va puteti imagina ce mirosuri sunt pe sala.
Eu vreau sa pun o usa pe hol, in dreptul usii mele. Deja am planul facut si tot ce trebuie.
O sa las lumina si aerisire pentru hol, ca sa nu deranjez pe nimeni. Usa e cu bucati de sticla, si deasupra usii va fi un geam care se deschide.


Inca o treaba: pe palierul celalalt (cel separat este identic cu cel pe care stau eu) si vecinii care stau in capatul holului au pus deja usa, si au blocat, dar ei nu au lasat nici lumina, nici aerisire, si acum vecinii nu vor sa ma lase pe mine sa pun usa aici.

Vreau sa stiu ce probleme ar putea sa fie daca pun usa. Ce pot sa fac, pentru ca nu pot sa traiesc asa. Nu mi`am permis sa cumpar alta locuinta momentan si vreau sa fac totul sa ne fie bine, mie si familiei mele.

Multulmesc mult.
Cel mai recent răspuns: julie22 , utilizator 20:46, 30 Noiembrie 2010
Art 11 (2) din HG nr 1588/2007 proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari


Fiind parte comuna,asociatia de proprietari are competenta sa dispuna utilizarea ,
eventual inchirierea acesteia
administratora a spus ca ea nu are treaba cu noi. ca din partea ei, putem sa punem usa.

trebuie neaparat acordul vecinilor care locuiesc pe celalalt palier, si care nu au treaba cu palierul nostru? ei au geamurile lor pe hol, iesirea separata... pentru ca sunt doua scari in bloc. fiecare palier are iesire separata.
si tocmai asta e treaba, ca un vecin de pe celalalt palier mi`a zis mie ca imi interzice ca pun usa.
Pentru a preintampina orice incalcari ale dispozitiilor in vigoare,solicitati implicarea presedintelui de asociatie ,care are obligatia sa defasoare demersuri in interesul general al locatarilor
Adresati-va asociatiei in scris, argumentatile necesitatea dvs. si dati-le si solutia, adica scrieti-le ca va asumati costul acestei usi, in caz ca se gandesc ca trebuie sa aloce bani din fondul comun, pentru aceasta treaba de care aveti nevoie numai dvs.
Problema ramane la latitudinea comitetului (nu am prea inteles ce fel de asociatie aveti) sau a vecinilor, daca e sa va luati dupa ce scrie in art. 39 - 42 din Legea 230/2007...
Incercati sa obtineti acordul fiecarui vecin care ar putea fi afectat de acest aspect,(daca se poate, prindeti-l pe fiecare SINGUR in fata semnaturii sale!) si nu va omorati sa stati de vorba cu toti blocatarii, pentru ca bagatori in seama sunt peste tot si le stiu ei pe toate, cand vor sa se bage in seama... In caz ca e nevoie de o hotarare majoritara a intregii asociatii, trebuie s-o obtina asociatia, nu dvs. Apoi, mergeti peste comitet, cand au o sedinta (aflati cumva asta!) si prezentati-le tabelul cu semnaturile "de acord" ale vecinilor direct afectati de usa cu pricina si cereti-le numar pe solicitare.
Rezultatul depinde de mai multe aspecte, atat care tin de lege, cat si care tin de... vointa si de bunul-simt al celor care decid...
Comitetul ar trebui sa va explice argumentat si clar de ce nu se poate ca dvs. sa aveti usa, in schimb se poate ca ceea ce va deranjeaza sa se desfasoare in stil haotic...
Dar, poate nu e cazul si... veti avea usa dorita.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
ContSters55280, utilizator
Asociatia mea este un fel de "doamne ajuta"/
Presedintele asociatiei nici macar nu l`am vazut la ochi vreodata. Iar administratora nici nu s preocupa de problemele noastre.
Ati putea sa imi dati o idee si la celalalt forum care l`am deschis eu? Daca ati timp, si considerati ca imi puteti da un sfat.

Voi merge maine sa discut cu administratora despre problema asta.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor reluchiran reluchiran locuiesc la un camin de nefamilisti as vrea sa stiu de acordul la citi vecini am nevoie pentru a lua 1 m2 din capatul holului eu locuind la capatul palierului ... (vezi toată discuția)
Holul imobilului inundat, devenit insalubru. asociatia e obligata sa-l igienizeze? ContSters89081 ContSters89081 In urma unei inundatii mari tavanul si peretele de deasupra usii de acces in apartamentul meu au devenit insalubre: nu numai pete sinistre, maronii, dar si cu ... (vezi toată discuția)
Unde se poate face reclamatie? miros mancare locatari. KiralyOtto KiralyOtto Buna, As avea nevoie de un sfat. In blocul in care locuiesc am 4-5 vecini care pe timpul zilei permanent lasa usa deschisa de la apartament pentru a aerisii ... (vezi toată discuția)