avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu renovarea in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu renovarea in apartament

Buna ziua,
Astazi la ora 18:00 efectuam renovari in apartamentul personal (mai exact sapam un sant in perete pentru instalarea unei prize) si am primit o vizita de la o vecina, nu stiu cu exactitate in ce apartament locuieste, m-am mutat aici de curand si sunt cea mai tanara din blocul meu) care a avut o reactie foarte exagerata, spuanand ca citez : "Nu esti zdravana la cap sa faci atata galagie, sunt jurist si o sa te dau in judecata, tampito!".Am incercat politicos sa ii explic ca am ocolit intervalul de odihna dintre 14 si 17 si la ora 18 am considerat ca pot face putin zgomot, mai mult de 15 minute nu putea dura.Intrebarea mea este ce este de facut avand in vedere ca am niste vecini isterici iar eu evit sa ma cert asa ca la usa cortului.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:19, 30 Noiembrie 2010
nu aveti ce sa faceti,incercati sa evitati pe cat posibil contactul cu ei,nu faceti lucruri care sa contravina legea.nu puteti sa le schimbati caracterul asa ca vor mai face...dar...poate veti reusi sa comunicati in vre-un fel....mult noroc.
Acestea sunt unele dintre problemele cotidiene consecinta a traiului in comun in condominii
Pe viitor ,pentru a preintampina astfel de incidente neplacute,este de preferat sa contactati presedintele de asociatie ,sa explicati ca in calitatea de nou locatar intelegeti sa realizati modificari/adaptari,pentru care in perioadele de timp legal admise, urmeaza sa desfasurati concret aceste interventii in proprietatea dvs privata
Sasha2010 a scris:
...am primit o vizita de la o vecina, nu stiu cu exactitate in ce apartament locuieste, m-am mutat aici de curand si sunt cea mai tanara din blocul meu) care a avut o reactie foarte exagerata, spuanand ca citez : "Nu esti zdravana la cap sa faci atata galagie, sunt jurist si o sa te dau in judecata, tampito!".
.....
Intrebarea mea este ce este de facut avand in vedere ca am niste vecini isterici iar eu evit sa ma cert asa ca la usa cortului.

Acelei vecine trebuia sa-i raspundeti cu aceeasi moneda, asa ca sa-si controleze pe viitor limbajul tocmai pentru ca a afirmat ca este jurist.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizati si sa spuneti ca vecinii dv sunt isterici...
Daca totusi ati avut conflicte cu mai multi vecini, inseamna ca si dumneavoastra trebuie sa vedeti unde gresiti si sa va schimbati comportamentul si atitudinea fata de ei. Poate asa o sa-si schimbe si ei atitudinea fata de dv.
Apoi, daca ne luam un pic si la data postarii mesajului, deducem ca dv sapati un sant in perete in data de 28 noiembrie, adica duminica la ora 18.
Pai ar trebui sa va mai ganditi un pic si la faptul ca majoritatea romanilor sunt crestini si duminica este sarbatoare, ata legala cat si crestineasca. Oamenii se odihnesc, au musafiri, sarbatoresc si este deranjant sa auzi deasupra ta cum sapa un picamer sau o bormasina in perete, ca sa nu mai spun ca este si un pacat a face acest lucru duminica.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Deranjarea locatarilor de bloc Shaiya Shaiya Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, ... (vezi toată discuția)