avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pasi trebuesc urmati pentru cumpararea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pasi trebuesc urmati pentru cumpararea unui imobil

va rog frumos ce acte ne trebuiesc pentru a putea cumpara o garsoniera sau ce acte ii trebuiesc vanzatorului cum se poate face ca vanzatorul are si datori daca le pot eu prelua si sa nu afecteze la cumparare
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:35, 29 Noiembrie 2010
ce datorii are?
kyky_mighel a scris:

va rog frumos ce acte ne trebuiesc pentru a putea cumpara o garsoniera sau ce acte ii trebuiesc vanzatorului cum se poate face ca vanzatorul are si datori daca le pot eu prelua si sa nu afecteze la cumparare
va rog frumos datimi un raspuns
Actele de proprietate, certificat de atestare fiscală, adeverință de la asociația de proprietari, buletine, extrasul de carte funciară (de ăsta se ocupă notarul care face actele). Despre ce datorii este vorba? E înscris vreun drept de ipotecă pentru datoriile vânzătorului? Vă recomand ca înainte să consultați extrasul de carte funciară să nu dați vreo arvună ceva și să vă treziți în situații din care apoi să ieșiți greu sau deloc.
Vanzatorul trebuie sa aiba titlu de proprietate ( contract de vanzare-cumparare, donatie etc. - cum l-a dobandit), cadastru, intabulare, certificat fiscal.

Unde are datorii? la intretinere, lumina etc. sau garsoniera e ipotecata la banca? de principiu puteti sa le preluati.
Mai multe va spune notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Urgent - acte vanzare-cumparare imobil deyutzandreea deyutzandreea Vreau sa stiu va rog ce acte imi trebuiesc ptr cumpararea unei garsoniere,atat mie cat si proprietarului actual!multumesc (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)