avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie mame??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie mame??

Buna ziua!
Nu mai inteleg nimic din toata nebunia care este in tara asta! Nu stiu ce se va intampla cu mamicile si beblusii, insa mi se pare tragic. Am citit ce va de genul "Mai mult, ministrul ne trasmite ca mamele ar putea sa beneficize de indemnizatie doar daca platesc contributii lunare la fel ca pentru pensie, somaj sau sanatate.". Ce inseamna acest lucru? De exemplu, eu, care sunt angajata la o societate comerciala cu contract individual de munca inregistrat la ITM (mentionez ca nu am carte de munca, deoarece mi s-a spus ca se desfiinteaza si ca acel ctr inregistrat la ITM este acelasi lucru), platesc contributii lunare la fel ca pentru pensie, somaj, sanatate? Voi beneficia de indemnizatie?

multumesc mult

Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 11:35, 30 Noiembrie 2010
Buna ziua. Cartile de munca vor fi sub forma REVISAL, si nu vor mai fi acele carnete de munca. Contractul d-stra este inregistrat deja in acest REVISAL. Veti beneficia de indemnizatie.
Beneficiati de indemnziatia pentru CCC numai daca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .
Pai, tinand cont ca eu am CIM inregistrat la ITM, pentru care angajatorul plateste lunar toate contributiile, nu o sa fie o problema, nu?
Explicatii sunt si mai sus.
Deci avand CIM este ca si cand ati avea carnet de muca. Normal ar fi fost ca in momentul in care vi se intocmea carnet de munca sa fie trecut acest contract. Din pacate nu se mai gasesc carnete de munca.
In schimb sunteti inregistrata in Revisal (Registrul salariatilor online) care o sa fie ca un fel de carte de munca de la 01.01.2010.
In final raspunsul la intrebarea d-stra este ca nu o sa aveti nici o problema.
Tinand cont ca este primul loc de munca si la momentul angajarii nu se gaseau carnete de munca (tipizate) mi s-a zis ca nu e nici o problema, pentru ca oricum se vor desfiinta de la 01.01.2011. Cam asa a fost...
va multumesc pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Somaj 1243elena 1243elena Daca sunt in preaviz si as vrea sa ma angajez si imi face contractul pe 3 luni de zile m-ai beneficiz de somaj? (vezi toată discuția)
Contract determinat- probleme jax jax Lucrez cu ctr determinat din data de 01 oct ( perioada 1 luna) -31 oct.. Am 3 intrebari : 1. pt prelungire cum se procedeaza atat cu actul aditional cat si ... (vezi toată discuția)