avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/incredintare minor - tatal a disparut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/incredintare minor - tatal a disparut

Buna ziua, situatia mea pe scurt: prima infatisare pentru divortul de un cetatean strain este pe 19 ianuarie, avem un baietel de 3 ani care a ramas cu mine(mama), tatal a plecat din Romania si din septembrie nu mai stiu nimic de el. Copilul nu are acte romanesti, are doar pasaport si certificat de nastere strain.

Intrebare: se poate pronunta divortul in lipsa sotului ? Cum va decurge atunci procedura de incredintare a minorului ? Cat poate dura procedura daca el nu e de gasit si nici nu se mai intereseaza de copil ( pensia alimentara e deja de domeniul stiintifico-fantasticului ).

Va multumesc foarte mult de orice sfat.
Cel mai recent răspuns: virgo , utilizator 12:22, 29 Noiembrie 2010
pentru ca un divort sa se desfasoare conform cursului normal, important este ca reclamantul sa fie prezent la fiecare termen, per a contrario, divortul se pronunta si daca paratul nu este prezent, de asemeni , judecatorul se pronunta cu privire la toate capetele de cerere
Multumesc de raspuns. In cazul custodiei, se mai considera necesara ancheta sociala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat poate dura un divort cu minor? madalina07 madalina07 Buna seara. Sunt in divort de 3 luni de zile. Motivele divortului sunt violenta fizica si verbala a sotului,dar din casatoria noastra a rezultat un copil de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca unul dintre parteneri nu merge la prima infatisarept divort? luptator luptator si daca merge apoi si spune nu divortului pe ca ea nu vrea sa divorteze?Cum va afecta decurgerea infatisarilor? Multumesc (vezi toată discuția)
Divort laurica.ionica laurica.ionica Buna! Am si eu o intrebare, cum imi pot ajuta prietena sa divorteze?ea s-a casatorit de la 19 ani si a facut un bebe.in prezent prietena mea are 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)