avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce trebuie facut catre ITM pentru a putea lucra pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce trebuie facut catre ITM pentru a putea lucra pe 01.12.2010

De ce este nevoie de la itm pentru a putea lucra pe data de 01.12.2010?
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 16:18, 29 Noiembrie 2010
Este un caz singular? Sau activitatea este non-stop?
nu este non stop, activam in constructii cu 8 ore pe zi
Din cate stiu eu nu trebuie anuntat ITM-ul. Informati salariatii ca trebuie sa vina la munca in ziua libera legal. Le acordati liber in alta zi, sau spor la salariu.

Legea spune ceva de genul
compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
Daca nu va incadrati la Art.135 si Art 136 Codul Muncii ,nu se poate lucra in ziua de 1 Decembrie.
ContSters161342, utilizator
lucian__ a scris:

Din cate stiu eu nu trebuie anuntat ITM-ul. Informati salariatii ca trebuie sa vina la munca in ziua libera legal. Le acordati liber in alta zi, sau spor la salariu.

Nu este suficient sa informati salariatii.
Legea spune sa obtineti acordul lor.

CCMUNN
Art. 14. - (1) Orele prestate, la solicitarea angajatorului, peste programul normal de lucru stabilit în unitate sunt ore suplimentare.
(2) Salariaţii pot fi chemaţi să presteze ore suplimentare numai cu consimţământul lor.
(3) Pentru prevenirea sau înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, ale unor accidente ori ale altor cazuri de forţă majoră, salariaţii au obligaţia de a presta muncă suplimentară cerută de cel care angajează.
rosu gheorghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Zile libere platite? ankalaura85 ankalaura85 Zilele de sarbatoare legala enuntate conf. art 134 al.(1) din Codul Muncii se platesc? (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare  lazarovici alina lazarovici alina am o problema , daca ma poate cineva ajuta in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Zile declarate libere crazvan crazvan Buna seara, As dori sa stiu daca este mentionat in vre-un act normativ faptul ca o societate este obligata sa sisteze activitatea in zilele declarate libere ... (vezi toată discuția)