avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce trebuie facut catre ITM pentru a putea lucra pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce trebuie facut catre ITM pentru a putea lucra pe 01.12.2010

De ce este nevoie de la itm pentru a putea lucra pe data de 01.12.2010?
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 16:18, 29 Noiembrie 2010
Cereti si consimtamantul salariatilor, bine punctat.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
Nici avand consimtamantul salariatilor,nu se poate lucra in zilele de sarbatori legale,decat in cazul unitatilor prevazute la art.135 si 136 Codul Muncii.A se vedea si art.276 f).Codul Muncii.

Codul Muncii:Art. 134
(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
...........
- 1 decembrie;
..............
(2) Acordarea zilelor libere se face de către angajator.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Prevederile art. 134 C.mun. nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

In speta, este posibil sa se lucreze si in data de 01.12.2010.
neon butterflies a scris:

nu este non stop, activam in constructii cu 8 ore pe zi

Tinand cont de acest raspuns ,am considerat ca nu este vorba de unitati cu foc continuu, la care sa nu se aplice prevederile Art.134.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite? ankalaura85 ankalaura85 Zilele de sarbatoare legala enuntate conf. art 134 al.(1) din Codul Muncii se platesc? (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare  lazarovici alina lazarovici alina am o problema , daca ma poate cineva ajuta in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Zile declarate libere crazvan crazvan Buna seara, As dori sa stiu daca este mentionat in vre-un act normativ faptul ca o societate este obligata sa sisteze activitatea in zilele declarate libere ... (vezi toată discuția)