avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentant al salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentant al salariatilor

O zi buna!
Am o mare rugaminte. Un salariat ales ca reprezentant al salariatilor doreste sa se retraga din "functie" . Va rog, daca ma puteti ajuta cu raspuns, care este procedura de renuntare, ceva.......daca exista baza legala, am tot cautat si nu gasesc mai nimic :">
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: gaby1970 , utilizator 11:40, 29 Noiembrie 2010
art. 224 Codul muncii
2) Reprezentanţii salariaţilor sunt aleşi în cadrul adunării generale a salariaţilor, cu votul a cel puţin jumătate din numărul total al salariaţilor.
Tot in aceste conditii puteti si sa va depuneti mandatul, in cadrul unei sedinte de adunare generala anuntati ca renuntati.
procmarci a scris:

art. 224 Codul muncii
2) Reprezentanţii salariaţilor sunt aleşi în cadrul adunării generale a salariaţilor, cu votul a cel puţin jumătate din numărul total al salariaţilor.
Tot in aceste conditii puteti si sa va depuneti mandatul, in cadrul unei sedinte de adunare generala anuntati ca renuntati.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca elena1a elena1a Buna ziua, Lucrez intr-o companie cu peste 400 de angajati. Compania isi desfasoara activitatea la nivel national. Intrebarea mea este: Cine ar trebui ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea partilor la negocierea ccm - alegerea reprezentantilor salariatilor in cazul inexistentei unui sindicat la nivel de unitate cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta: In urma fuziunii prin contopire a unor societati s-a constituit o noua entitate, sindicatul din cadrul societatii, care nu mai ... (vezi toată discuția)
Reprezentanti salariati Denali Denali Propunerile ptr reprezentantii salariatilor se fac de catre salariati (si nu de catre angajator) in cadrul Adunarii generale? Votul este obligatoriu secret? (vezi toată discuția)