avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radiere PFA, ulterior se poate recupera ceva?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radiere PFA, ulterior se poate recupera ceva?

Buna ziua.
In 2009 eu SRL am vandut unei PFA prin contract anumite marfuri care nu mi-au fost achitate.
Scadenta era sepembrie 2009.
In martie 2010 PFA-ul s-a radiat voluntar.
Eu ce as mai putea face in cazul acesta pentru a-mi recupera banii?
Ce lege reglementeaza PFA-urile?
Pot sa ma indrept impotriva patrimoniului persoanei fizice?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:15, 29 Noiembrie 2010
puteti sa-l actiunati in instanta legea pentru recuperarea creantelor.
Activitatea PFA este reglementata de OUG nr. 44/2008. Pentru datorii PFA raspunde cu patrimoniul de afectatiune constituit si patrimoniul personal al titularului PFA.
Va multumesc pt raspuns. Eu am studiat ordonanta 44 si sa stiti ca nu am gasit art respectiv. Nu puteti fi mai explicit va rog? Este f important pt mine deoarece trebuie sa recuperez multi bani. Multumesc inca o data.
Art 20. OUG 44/2008

(1) PFA răspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, dacă acesta a fost constituit, si, în completare, cu întreg
patrimoniul său, iar în caz de insolventă, va fi supusă procedurii simplificate prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura
insolventei, cu modificările ulterioare, dacă are calitatea de comerciant, potrivit art. 7 din Codul comercial.

PFA se identifica cu titularul acesteia. Indeptati-va demersurile catre titularul PFA-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! og. 119/2007? av.T.M. av.T.M. Buna. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am contract ccomercial intre un SRL care vinde la un PFA si de la scadenta a trecut 1 an. Nu s-au emis facturi. ... (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Radiere persoana fizica autorizata mai poate anaf recupera creanta laviniiia laviniiia O persoana fizica autorizata care este radiata la cererea ORC pt ca nu si-a indeplinit obligatia de a depune la ORC o cerere parin care sa doreasca continuarea ... (vezi toată discuția)